Ni skymtar Annies Stuga-skylten under flaggan till höger. |
Förra helgen bakade jag den här pizzan till bjudkaka i butiken. En vansinnigt god pizza med en mördegsbotten toppad med jordgubbar, vit choklad och pistagenötter. Doften av varma jordgubbar med smält vit choklad går inte av för hackor.
Passar väldigt bra i dag om ni har jordgubbar över från gårdagens midsommarfest. Kakan kan serveras som den är, med vaniljglass eller med vaniljsås.
Jordgubbspizza
100 g smör
3 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca. 350 g jordgubbar
2 msk potatismjöl
1/3 dl socker
50 g vit choklad
pistagenötter
Blanda smör, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare och blanda väl till en degboll bildas.
Täck med plastfolie och ställ i kylskåp i ca. 30 minuter.
Lägg undan en golfbollsstor bit och kavla ut resterande deg på bakplåtspapper till en cirkel, ca. 30 cm i diameter.
Ansa och skär jordgubbarna i skivor och fördela dem över kakan. Blanda socker och potatismjöl och strö det över jordgubbarna.
Nyp av små bitar av degbollen du sparat och fördela ovanpå jordgubbarna. Vik upp en kant runt pizzan.
Riv chokladen och strö över nästan allt. Ställ in kakan i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 minuter. Håll koll så den inte bränns.
När pizzan är klar strös resten av den rivna chokladen på pizzan och den toppas med hackade pistagenötter.
Receptet kommer från Hemmets journal, men jag har ändrat lite i det.
Inte illa alls faktiskt, en pizza jag absolut kan tänka mig att äta igen.
//Malin