Pastasallad hör sommaren till, perfekt utflyktsmat- och strandmat. Vad man än stoppar i så brukar det bli gott. Man tar det man har hemma och det man själv gillar. Utesluter man kyckling så får man ju helt plötsligt en vegetarisk pastasallad, och det fungerar med en god dressing riktigt bra det också.
Pastasallad caprese med chilirubbad kyckling och basilikadressing
4 kycklingfiléer
1 påse salladsmix
1/2 gurka
1 fp körsbärstomater
5-8 rädisor
250 g kokt kall pasta
2 bollar mozzarella
färsk basilika
Chilirub
2 tsk flingsalt
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
3 tsk rostad lök
Mortla samman allt till ett fint pulver. Tryck in det i kycklingen och låt vila 45-60 minuter. Skär kycklingen i bitar och fräs i olivolja tills den är klar.
Basilikadressing
1 dl olja (jag använde Gunnarshögs basilikaolja, vilket ger lite extra basilikasmak till dresingen)
Färska basilikablad
1 pressad vitlöksklyfta
flingsalt & svartpeppar
Mixa samman allt till en slät dressing.
Blanda ihop salladsingredienserna med pastan och mozzarellan och lägg på ett stort fint fat. Placera kycklingbitarna på toppen och ringla dressingen ovanpå.
Ingen söndagsångest för mig idag, för veckan som kommer är min sista innan jag tar sommarlov. Går alltså ingen nöd på mig!
Ha en skön söndagskväll kära vänner!
//Malin
Åh, det där sista hade vi väldigt svårt med att se vad det stod:) Hmm...
SvaraRaderaMen pastasalladen, den kunde vi helt klart hänga med i, så god den lät!
Ha nu en riktigt skön "Sistavecka"
kramar
Gud så gott! jag måste bara köpa mig en mortel! Den här dressingen låter otroligt smaskens! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Gud så god den kycklingen såg ut! Dessa ingredienser åker genast med på min lista, ska dra stora varvet runt mataffären ikväll...
SvaraRaderaUnderbart med sommarlov! Hade också ferietjänst i många år men har nu vanlig semester, just den känslan med sommarlovet...
Visst! Jag kikade efter små krypin till prinsessan i Hamptons!
Kram Jenny
Vist är det härligt med piknick och sommar och pastasalladen ser så god ut...
SvaraRaderablir till att testa snart
Nää min kommentar föll bort, provar igen...
SvaraRaderaSupersmarrigt, jag hittar mängder med inspiration här inne hos dig, jättefin blogg :)
Stöööörsta kraaaaaaaaaaamen aka
Pastasallad är verkligen sommarmat för mig. Och klart man ska göra den á la caprese - det funkar alltid :-)
SvaraRaderaKram Lotta
Grattis till sommarlovet snart då! Själv får jag vänta på semester. Vi har sommarskola nu, så ingen rast och ingen ro...
SvaraRaderaRubbad kyckling, hihi! Den måste nog vara lite koko då... Kram!
16 juli är ett bra datum för mig. Bestäm du om detta funkar för dig och hör av dig så "bokar jag in dig" denna dag. Semestern har en tendens att bli fullbokad med resor och annat ganska snabbt, så jag vill gärna freda en dag för oss. Tänk vad härligt att shoppa, prata, fika och bara vara hela dagen, du och jag! Kram!
SvaraRaderaTrevlig blogg du har! Många goda recept. Jag tror jag hinner kika runt en lite stund till innan det är dags för mig att dra till jobbet. Ingen semester än för min del inte, får allt hänga i 4 veckor till innan jag kan lägga mig i hängmattan.
SvaraRaderaMen jag önskar dig ett skönt och härligt sommarlov.
Det är verkligen skillnad på pastasallad och pastasallad.... Här tex har du ju gjort en grym en! Chilirubb - göööött. Men tänker också på de som går att köpa färdiga i butik - urk på plastburk.
SvaraRadera