Ni skymtar Annies Stuga-skylten under flaggan till höger. |
Förra helgen bakade jag den här pizzan till bjudkaka i butiken. En vansinnigt god pizza med en mördegsbotten toppad med jordgubbar, vit choklad och pistagenötter. Doften av varma jordgubbar med smält vit choklad går inte av för hackor.
Passar väldigt bra i dag om ni har jordgubbar över från gårdagens midsommarfest. Kakan kan serveras som den är, med vaniljglass eller med vaniljsås.
Jordgubbspizza
100 g smör
3 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca. 350 g jordgubbar
2 msk potatismjöl
1/3 dl socker
50 g vit choklad
pistagenötter
Blanda smör, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare och blanda väl till en degboll bildas.
Täck med plastfolie och ställ i kylskåp i ca. 30 minuter.
Lägg undan en golfbollsstor bit och kavla ut resterande deg på bakplåtspapper till en cirkel, ca. 30 cm i diameter.
Ansa och skär jordgubbarna i skivor och fördela dem över kakan. Blanda socker och potatismjöl och strö det över jordgubbarna.
Nyp av små bitar av degbollen du sparat och fördela ovanpå jordgubbarna. Vik upp en kant runt pizzan.
Riv chokladen och strö över nästan allt. Ställ in kakan i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 minuter. Håll koll så den inte bränns.
När pizzan är klar strös resten av den rivna chokladen på pizzan och den toppas med hackade pistagenötter.
Receptet kommer från Hemmets journal, men jag har ändrat lite i det.
Inte illa alls faktiskt, en pizza jag absolut kan tänka mig att äta igen.
//Malin
oj, oj, oj, vad det vattnas i munnen! Otroligt läcker pizza! :) Smaskens!
SvaraRaderaHa en fin midsommardag!
Kram kram
//Lana
Jag har sett lite olika varianter på jordgubbspizza i tidningarna nu. Låter hur gott som helst!!
SvaraRaderaKram
Vit choklad och jordgubbar är en riktigt härlig kombo och pizza låter ju himmelskt gott på det här viset, kram!
SvaraRaderaÅhhhh vad roligt! Den bara måste jag testa! //UllanBullan testar i köket
SvaraRaderaLåter så gott och söt pizza passar mig också! Kram
SvaraRaderaPizza är alltid pizza. Hur gott som helst.
SvaraRaderaVilken driftig ung man! Önskar att det fanns nån sådan här, när man blir. Sugen. Det lilla jag har i min trädgård blir inte så mycket. I kolonin hade vi massor men den tiden är förbi. Kram!
Herreminje, vad gott det låter! Så genialt att göra pizza som efterrätt! :=)
SvaraRaderaSmaskens med pizza! Jordgubbspizza har jag aldrig testat!
SvaraRaderaVilken härlig sommarpizza:)
SvaraRaderaMen det var väl verkligen en av de bästa pizzorna vi sett!
SvaraRaderaEn sådan bod skulle ju funnits i fler kvarter, vi hade då rakt inte tackat nej om någon ville slå upp en i vårt. På väg hem från morgonpromenaden var det tänkt att gubbar skulle inhandlats, men ösregnet satte stop för de planerna, så vi är alldeles jordgubbslösa... suck:(
Hoppas helgen varit bra,
kramar
Jag testade för ett tag sedan efterrätts pizza med äpple när vi bakade vanlig pizza hemma. Fast då med pizzadeg. Men för en som är tokig i mördegskakor låter denna pizzan helt underbar. Kan ju inte vara annat än gott! Denna sortens pizza måste väl ändå hela familjen gilla ;-) Kramar.
SvaraRadera