Min svärfar har en liten fiskebåt som heter Annie, en båt han åker ut och fiskar med så snart han hinner. Han är pensionär så han har sällan tid, har nästan mer att göra som pensionär än innan. Fullt ös dagarna i ända. Men visst hinner han fiska, till min lycka! Har fått färsk torsk nu två veckor på raken och snart kommer makrillen. En makrill fick han upp när han var ute i går, men snart blir det fler, många fler.
I kväll lagade jag en god torskgratäng med smak av färsk dill, gräslök och massa annat gott. Serverade svensk nypotatis till det. Så glad att potatisen äntligen dykt upp i butik och att priset går ner lite för varje dag.
Torskgratäng
600 g benfri torskfilé
150 g körsbärstomater
400 g skalade räkor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fp creme Bonjour gräslök
1 msk hummerfond
1 vitlöksklyfta
färsk dill
färsk gräslök
citron
flingsalt
Santa Maria Seafood & fish
Santa Maria Chili explosion
Lägg torskfilén i en form, salta och krydda med seafood & fishkrydda och Chili Explosion. Strö över halverade tomater och 3/4 av räkorna.
Blanda grädde, mjukost, hummerfond, vitlök, hackad dill och gräslök i en gryta. Koka upp och smaka av med salt, kryddor och citronsaft.
Häll såsen över torsken och tillaga i ugnen på 175 grader i ca. 15-20 minuter. Vid servering strös resten av räkorna över och massa färsk dill.
Avslutar med att visa tårtan jag bakade till en släkting i dag. En liten kille fyllde 7 år och önskade sig en fin tårta. Det fick bli en favorit i repris, Mr Angry Bird.
Han kunde sett lite argare ut, ser nästan lite osäker ut stackars lilla fågel blå.
Go´kväll kära vänner!
//Malin
Åh, vilken lycka och underbar glädje att få nyfångad fisk till sitt kök! Makrill är ju bara för gott, citronmarinerad är den så god som godis:)
SvaraRaderaGratängen här faller vi för som furor, sparas gör den, tackar!
Så härligt att läsa om dej och din affär, vi gläds verkligen med dej Malin!
Kramar till dej
Nyfångad fisk herregud vad gott! Tårtan var fantastiskt fin heja Malin : ) kram Sofia
SvaraRaderamen vilken lyx.....bara att gratulera...det är ju såå gott med fisk och särskilt om den är nyfångad...
SvaraRaderaKram
Pernilla
Vilken lyx att ha privatfiskare. Vi får endel Makrill av Johans morfar på sommaren men är sådär förtjust i det. Men ge mig gärna ett bra och husvagnsvänligt recept som kan övertyga mig. Torsk önskar jag att han hade fått lite mer av.
SvaraRaderaHej! Malin
SvaraRaderaJag är ett stort fan av din blogg jag kan inte lägga mig utan att titta efter vad som bakats eller lagats varje dag. Du är jätte duktig som orkar göra så mycket och hinna dessutom, tummen upp för dig.
Men du snälla Malin skulle du kunna ge mig ett tips på vad jag skulle kunna bjuda mina arbetskamrater på för fika när jag ska dit och hälsa på och visa upp min gosse,
Härligt recept det ska jag göra i veckan.
SvaraRaderaJag gjorde dina färska vårrullar i lördags då vi ÄLSKAR asiatisk mat. Helt suveräna. Så när vi ska ha kalas i sommar kommer jag att planka din wok med vårlök, vårrullarna, kycklingspetten och sedan skulle jag vilja ha en god frisk asiatisk sallad till. Har du något förslag?
Kram Åsa
Vilken fantastisk fiskgratäng! Får mig att bli sugen på torsk NU :-)
SvaraRaderaHej Malin!
SvaraRaderaDu är så duktig!!! Vilken kock och tårtmakare du är! Kanske du skulle söka till Sveriges Mästerkock nästa gång?! Eller Hela Sverige bakar!, finns många program du kan vara med i,*ler*...
Ja det är en tjej som beställt kuddfodral till idag som ska komma och hämta, kan nog vara den tjejen du tänker på.
Vi får också ta och ses nån dag! Hade varit så skoj!
Ha en riktigt god ny vecka!
Kram Mariette
Men gud vad underbart gott det låter! Kan tänka mig att det är ännu mer smaskens med färsk nyfångad torsk!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Vilken fin tårta du gjort duktiga vännen! Och härligt att få fisk sådär, kan tänka mig att ni är bortskämda som bor vid kusten. Min kompis från Göteborg sa en gång att bor man vid kusten så är man kräsen när det gäller fisk och skaldjur. :) Stor kram fina du!
SvaraRadera