Knäckig rabarberpaj med kardemumma
6-8 stänglar rabarber
150 g smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Kardemumma
Skär rabarbern i bitar. Vänd runt bitarna i socker och kardemumma. Lägg i pajform.
Smält smör och blanda i sirap och grädde. Tag bort kastrullen från plattan. Blanda de torra ingredienserna och blanda med det i kastrullen.
Bred geggan över rabarbern, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
//Malin
Detta recept tar jag! Min familj längtar efter paj och då får jag väl baka en då, även om jag själv tycker att paj är rätt trist. Det är fel på mig, jag vet. Gillar inte paj och inte glass...
SvaraRaderaMen dig gillar jag, Malin! Jag tänkte på det där att du ska komma till Gbg en dag. Hur tror du att det skulle funka runt 10/7 eller kring det datumet. Vi är hemma då, så fundera. Första vecka i juli ska vi till Ystad och träffa Anki o Håkan (hurra) och sedan till Karlskrona. Men sen är vi hemma av och till ett par veckor.
Skickar dig en stor kram och drar till Edinburgh imorgon. Jag tittar in här när jag är tillbaka.
Ljuvligt gott! Jag är helt tokig i rabarber :) Kram och ha en skön ledighet!
SvaraRaderaSå gott med rabarberpaj! Smaskens! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Låter ljuvligt gott fina Malin! kram din bloggvän i Hjo Sofia
SvaraRaderaGillar knäckiga pajer och denna låter riktigt god. Vi myser också i dagarna fyra här och det är så skönt med lite långledigt. När har ni semester i sommar? Kram!
SvaraRaderaJa, alltså på försommaren, kan man vara annat än sugen på paj konstant?! Det gör inte läget bättre när det kryllar av recept jag vill testa. Som det här! Bara namnet säger ju allt.
SvaraRaderaHa en fortsatt skön helg. Njut ordentligt. Kramar.