onsdag 5 juni 2013

KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA


 I dag har jag gått hela dagen och längtat efter rabarberpaj. Alltså riktigt längtat och föreställt mig den i huvudet. Tur då att jag är vuxen och själv får bestämma över mina handlingar, för rabarberpaj blev det. En god och knäckig variant som passar för de flesta frukter och bär. 

Knäckig rabarberpaj med kardemumma
6-8 stänglar rabarber
150 g smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Kardemumma

Skär rabarbern i bitar. Vänd runt bitarna i socker och kardemumma. Lägg i pajform.
Smält smör och blanda i sirap och grädde. Tag bort kastrullen från plattan. Blanda de torra ingredienserna och blanda med det i kastrullen.

Bred geggan över rabarbern, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.





Ser nu fram emot fyra dagars ledighet. Det ska mysas med familj, jobbas i butik och så klart ätas och drickas gott.



//Malin



6 kommentarer:

  1. Detta recept tar jag! Min familj längtar efter paj och då får jag väl baka en då, även om jag själv tycker att paj är rätt trist. Det är fel på mig, jag vet. Gillar inte paj och inte glass...

    Men dig gillar jag, Malin! Jag tänkte på det där att du ska komma till Gbg en dag. Hur tror du att det skulle funka runt 10/7 eller kring det datumet. Vi är hemma då, så fundera. Första vecka i juli ska vi till Ystad och träffa Anki o Håkan (hurra) och sedan till Karlskrona. Men sen är vi hemma av och till ett par veckor.

    Skickar dig en stor kram och drar till Edinburgh imorgon. Jag tittar in här när jag är tillbaka.

    SvaraRadera
  2. Ljuvligt gott! Jag är helt tokig i rabarber :) Kram och ha en skön ledighet!

    SvaraRadera
  3. Så gott med rabarberpaj! Smaskens! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Låter ljuvligt gott fina Malin! kram din bloggvän i Hjo Sofia

    SvaraRadera
  5. Gillar knäckiga pajer och denna låter riktigt god. Vi myser också i dagarna fyra här och det är så skönt med lite långledigt. När har ni semester i sommar? Kram!

    SvaraRadera
  6. Ja, alltså på försommaren, kan man vara annat än sugen på paj konstant?! Det gör inte läget bättre när det kryllar av recept jag vill testa. Som det här! Bara namnet säger ju allt.
    Ha en fortsatt skön helg. Njut ordentligt. Kramar.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.