lördag 15 juni 2013

ÄDELOST- OCH PÄRONSALLAD MED PARMESANBRÖD


Redan förra helgen när vi fick den här rätten hos min kusin, bestämde jag att jag skulle bjuda på den vid nästa gille hemma hos oss. Och så fick det alltså bli när vi i går fick besök av Eva-Marie och Lars. 

Det är en smidig rätt att laga och den är riktigt beroendeframkallande. Våra gäster från i går bestämde direkt att de skulle bjuda på den i dag när de ska ha gäster. 

Min kusin Marit hade i sin tur fått detta hos sin kompis Elaine, vars man lagat den till henne dessförinnan. Är det inte underbart hur recept kan spridas?

Ädelost- & päronsallad med parmesanbröd 
1 påse ruccola
140 g Kvibille Ädelost
3-4 päron
1/2-1 msk socker
smör
100 g parmesanost
6 skivor rostebröd
olivolja

Ställ fram osten i tid, så att den blir härligt mjuk. Skala och skär päronen i bitar. Stek päronen i smör och strö över socker. 
Lägg upp lite ruccola på ett stort fat, lägg på lite skivad ost och några av de stekta päronen. Upprepa tills alla ingredienser är slut. 
Ringla olivolja över bröden och toppa med riven parmesan. Gratinera i 175 grader tills osten fått bra med färg. Dela bröden  diagonalt och placera på tallriken runt om salladen. Nu vill jag bara uppmana er att testa detta, men också varna er. Som jag sa, det är beroendeframkallande. 


//Malin


6 kommentarer:

 1. Oh vad gott!! Älskar alla ingredienser i den:)
  Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 2. Jag lovar testa! Vem vill missa detta?! :-)

  SvaraRadera
 3. Detta både ser och låter jättegott, kombon är ju en klassiker med päron och ädelost... ska jag testa också, mums!

  SvaraRadera
 4. Johan är tokig i ädelost, medan jag endast äter den i varm mat. Jag tycker att den skarpa smaken mildras lite då... Men jag borde nog öva mig lite på att tycka om den så här också. Det både ser gott ut och min Johan skulle gå i spinn av en rätt med både parmesan och ädelost... Värt att pröva alltså.

  Just nu känner jag ingen smak på grund av snuvan så jag kan äta vad som helst... Trist men det går väl över. Host, snyt, fräs, kram!

  SvaraRadera
 5. Detta verkar hur gott som helst!! Bokmärker!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.