söndag 3 februari 2019

VEGETARISK LASAGNE MED TOMATSÅS, AUBERGINE & FÄRSK SPENAT


Följer ni mig på Instagram så vet ni att jag tillbringat helgen i Malmö med Lars och våra vänner Jenny och Svenne. Och vilken helg vi haft! Vi har haft så roligt, vi har ätit och druckit gott och skrattat så tårarna sprutat. Vi bodde på en helt fantastiskt hotell vid Lilla torg som heter MJ´s. Helt underbar atmosfär och frukosten var helt otrolig! Äggröran var den godaste jag ätit på hotell någonsin och det är ett bra betyg. 

På kvällen åt vi på sushirestaurangen Zushi. Sushin där är den bästa sushin jag ätit i Sverige och i samma klass som den jag ätit i Torvehallarna i Köpenhamn. Helt fantastiskt god och en stark rekommendation från mig. 





Hemma igen var det bara att börja med middagen direkt. Kvällens middag var faktiskt, tro det eller ej, planerad och det sedan i fredags. Det var nämligen då jag gjorde pastan. Använde lite då och resten i dag till lasagneplattor. Det var också då jag gjorde min onlineshopping på Ica. Jag ÄLSKAR att onlineshoppa min mat. 


Vegetarisk lasagne
2 aubergine
1 schalottenlök
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk oregano
1 tsk sambal oelek
1 msk grönsaksfond
2 burkar krossade tomater
2 dl vatten
1 msk honung
1 1/2 msk grönsaksfond
100 g färsk spenat
flingsalt & svartpeppar
olivolja

Börja med att förbereda auberginen. Skiva den och lägg på bakplåt, strö över rikligt med salt. Detta gör att den blir fastare och även mindre besk. När det legat ca. 20 minuter vänds den om och saltas även där. Torka sedan bort vätska och överblivet salt med lite hushållspapper. Stek auberginen i rikligt med olivolja tills den bli mjuk och får fin färg. Lägg åt sidan i väntan på att de andra delarna är klara.




Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré, sambal och oregano. Häll därefter i krossade tomater, vatten, fond och honung. Låt tomatsåsen småputtra i ca. 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten och låt bli mjuk. 




Jag använde mig av hemmagjorda lasagneplattor och det receptet hittar ni HÄR

Nu är det bara att sätta samman lasagnen. De delar som behövs är:

Tomatsås
Stekt aubergin
Créme fraiche
Färska lasagneplattor
Riven ost
Mozzarella




Varva alla delar, men lämna mozzarellan till att toppa lasagnen med. Créme fraichen klickas ut och breds ut i formen. När mozzarellan lagts på ställs lasagnen in i ugnen på 225grader i ca. 20-25 minuter. Jag avslutade med grillfunktionen för att få fin färg på lasagnen. 






Smaklig måltid!

//Malin







2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.