I vilket fall som helst så blev kvällens middag otroligt god. Ella trodde hon åt vanliga köttbullar i tomatsås. Hon brukar känna skillnad, men inte den här gången inte! Och vilken tomatsås sen då! Så smakrik och med en rimlig hetta.
Känner man att man hellre vill äta traditionella köttbullar i tomatsås, går det så klart att byta upp till köttfärs. Kanske att man då behöver anpassa saltmängden lite. Men har sagt det innan och säger det igen, testa Anammas formbara färs!
Köttfria färsbullar
850 g Anammafärs, formbar (viktigt)
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 msk ljus soja
1 msk oxfond el. grönsaksfond
1 msk Worcestersås
1/2 msk salt
svartpeppar
olivolja
smör
Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja.
Rör ner löken med färsen och blanda därefter samman med övriga ingredienser.
Forma till ganska stora bollar och fräs i olivolja och smör.
Tomatsås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater el. hela tomater från Mutti
2 msk soja
1 msk grönsaksfond
1 msk balsamvinäger
1 tsk sambal garlic
2 tsk Bäckmans heta sås (eller extra sambal)
1 msk torkad basilika
1/2 dl vatten
färsk basilika
flingsalt, svartpeppar & chiliexplosion (valfritt)
Finhacka löken och vitlöken och fräs i olivolja i kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.
Häll ner tomaterna och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt såsen småputtra i ca. 20 minuter. Blanda ner strimlad basilika.
Häll såsen över köttbullarna i stekpannan och låt puttra lite gott i ca. 10-15 minuter.
Koka spaghetti och lägg i skål. Häll på färsbullarna och tomatåsen och toppa med riven parmesan och färsk basilika.
Hoppas ni vill testa detta och glöm inte att tagga @malinsdiner i era matbilder.
//Malin
Den stekta potatisen som var med på en av bilderna såg väldans aptitretande ut. I vad steker du dom och hur kryddar du. Recept tack !
SvaraRadera