tisdag 26 mars 2019

SÖTSUR ORIENTALISK KYCKLINGGRYTAI dag hämtade jag ut en härlig låda på posten, en låda full med smak från Santa Maria. Som matinspiratör får jag ibland chansen att testa lite olika matnyheter. Det tackar jag ju så klart ja till. Mat kan man aldrig få för mycket av, typ. 

Tre av produkterna i lådan använde jag direkt i kvällens middag, nämligen ekologisk Ceylonkanel, ekologisk malen kardemumma och Tellicherrysvartpeppar. Fantastiska dofter på kanelen och kardemumman. Kardemummadoft är nog en av mina favoritdofter. Tänk er den i parfymform, gå runt som en bulle liksom. Mmmm... 

Den här kycklinggrytan är fantastiskt god och smakrik. Den är dessutom bra om man tänker minska på flytringarna runt magen inför beach 2019. Inte mycket som är dumt här inte. 

Det blir mycket mat av detta tack vare alla grönsaker. Den räcker lätt till minst fyra personer. 
Sötsur orientalisk kycklinggryta
3 kycklingfiléer
1 squash
2 röda paprikor
2 röda lökar
1 1/2 dl balsamvinäger
5 dl vatten
2 msk honung
2 msk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
2 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
2 tsk paprikapulver
1 tsk ceylonkanel
1 tsk svartpeppar

Strimla kycklingen, skär squash i halvmånar, dela paprikan i bitar och löken i klyftor. Koka upp balsamvinäger, vatten, fond, honung och soja. Tillsätt kryddorna och lägg i löken, låt koka i några minuter innan kycklingen läggs ner. Efter ca. 5 minuter tillsätts grönsakerna. Låt småputtra tills kycklingen är klar och grönsakerna mjuka, men inte sönderkokta. Smaka av med salt och svartpeppar.Testa nu detta!

//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.