onsdag 27 mars 2019

LAX PÅ KRÄMIG SPENATBÄDD TOPPAD MED CRISPY SEAWEEDI kväll överraskade Ludvig oss. Han ville smaka ett ark med crispy seaweed och Lars förklarade att det fick han gärna men det kanske inte riktigt skulle falla hans smaklökar i smaken. Tji, fick vi! Han tyckte det var ganska gott och bad om några fler. Det är ju ändå en slags chips, och chips älskar han. Själv tycker jag att det räcker med lite krossad seaweed på toppen av laxen, där den ger god sälta till både lax och spenat. 
Lax på krämig spenatbädd toppad med crispy seaweed (noriblad)
halvsida färsk lax
200 g färsk spenat
1 msk vitlökspaste från Santa Maria
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
flingsalt & svartpeppar
1 msk olivolja 
2 st crispy seaweed (krispigt noriblad, köpt i asiatisk butik)Fräs spenaten i olivolja tills den slaknar. Tillsätt vitlökspasta och blanda runt. Häll på fond och vatten. Låt småputtra i några minuter. Blanda ner créme fraiche och grädde. Låt nu såsen koka ihop så att den tjocknar. Smaka av med salt och svartpeppar. 

Häll spenaten i en ugnsform och placera laxen ovanpå. Salta och peppra laxen. Jag använde ett tångsalt från Mill&Mortar, men vanligt flingsalt går bra. Smula över de krispiga noribladen. Ställ in i ugnen på 175grader i ca. 20 minuter. använd gärna termometer och baka laxen till ca. 50 grader. 
Smaklig måltid!

//Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.