söndag 24 mars 2019

KYCKLING MED VITT VIN, DIJON OCH KÖRVEL & SOJABAKADE GRÖNSAKER I UGN




Detta är sån där mat som man bara gillar, punkt. Finns liksom inget man kan ogilla med den. Skedätargod sås dessutom, så bästa sortens mat. Barnen äter ju inte svamp, men med stora bitar svamp går de lätt att plocka bort. 

Kyckling med vitt vin, dijon & körvel
1 kg kycklingfilé
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
10 st champinjoner
1 dl vitt vin
4 dl vatten
1 msk kycklingfond
1/2 msk soja
1 dl grädde
1 msk torkad körvel


Bryn kycklingen i olivolja, salta och peppra. Lyft upp ur pannan och lägg åt sidan. Fräs hackad lök och vitlök samt skivade champinjoner. Tillsätt vin, fond, soja och vatten. Låt puttra ihop under några minuter. Lägg ner kycklingen i såsen och låt småkoka tills kycklingen är klar. Tillsätt tillsist torkad körvel. 
































Har ni testat soja på ugnsbakade rotsaker och grönsaker? Det är riktigt gott! Blir en bra sälta och god umamismak. 

Sojabakade grönsaker & rotfrukter
10 st delikatesspotatis
2 st morötter
1 st rödlök
6 st champinjoner
1 st spetspaprika
5 stjälkar grönkål
2 msk olivolja
1 dl ljus soja
svartpeppar

Dela allt i lagom stora bitar och repa grönkålen från stjälken. Lägg i skål och ringla över olivolja och soja. Lägg upp på ugnsform. Plocka bort grönkålen, som inte behöver lika lång tid i ugnen. Ställ in formen i ugnen på 200 grader. När det gått ca. 20 minuter kan man tillsätta grönkålen. Baka tills allt blivit mjukt och fått fin färg. 




Ta hand om er!

//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.