söndag 14 oktober 2018

HELGENS 3-RÄTTERS MIDDAG - BRUSCHETTA, SKALDJURSPASTA & BUDAPESTRULLE MED NUTELLA


Det är så många rätt med den här bilden och den här maten. Matkärlek på hög nivå och hade önskat att den var den här maten som väntade mig till lunch idag, istället för en trist smörgås. Jag brukar lite kaxig säga att i en pastatävling i ett matprogram hade jag tagit mig vidare. Pasta är jag grym på nämligen och det har jag Paolo Roberto att tack, eftersom jag gör degen efter hans recept. Har inte testat något annat och kommer heller inte att gör det. HÄR hittar ni receptet på pastadegen. 

När det gäller pastan använde jag igår inte maskinen för att göra pappardellen, utan skar den med kniv. Jag ville nämligen ha lite bredare pasta än vad maskinen kan göra. Lika smidigt det faktiskt.

Pappardelle med tomatsås, vitt vin, musslor & stora räkor
3 dl passerade tomater
2 dl torrt vitt vin
3 vitlöksklyftor
2 st schalottenlök
1 st röd chili
1 nät musslor
25-30st vannameiräkor (ASC-märkta)
flingsalt & svartpeppar
1 knippe slätbladig persilja
4 dl grana padano
olivolja

Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja. Häll på passerade tomater och vin och låt småputtra ca. 10-15 minuter på låg värme. Smaka av salt och peppar och vänd ner grovt hackad persilja. Spara lite till servering. 

Under tiden kan man förbereda räkor och musslor. Räkorna skalas och "bajsranden" tas bort. Musslorna skrubbas lätt och plocka sedan bort de musslor som är trasiga eller som inte stänger sig. Slå musslorna lätt mot diskbänken, för att testa dem. De som inte stängs då, slängs alltså. 

Vänd ner musslor och räkor i tomatsåsen och lägg på locket. Låt stå så i 5-8 minuter, vänd runt nån gång för att fördela musslor och räkor. Nu ska alla musslor ha öppnat sig och räkorna ändrat färg från grå till rosa. De musslor som nu är stängda, ska slängas. 

Blanda den nykokta pastan med riven parmesanost och olivolja. Lägg upp pastan på stort fat och häll ut musslor och räkor ovanpå. Jag behöll några musslor i en gryta bredvid, som man fick plocka av. Strö över riven ost och hackad persilja. Klart att serveras! 





Bröd är alltid en bra idé. Fick en baguetteform när jag fyllde år i augusti och den är ju så bra. Jag använder DET HÄR receptet och det är otroligt bra!



Av baguetter blev det en bruschetta till förrätt. Brödet penslades med vitlökssmör och fick gå in i ugnen på grill i ett par minuter. Därefter blandade jag samman bitar av mozzarella, körsbärstomater, basilika, basilikaolja, flingsalt och svartpeppar. Blandningen fördelades på brödskivorna och garnerades med lite extra basilika.





Desserten var gudomlig, nämligen en Chokladig budapestrulle med nutella och hallon. Receptet hittar ni inne hos Daniel Lakatosz. Klicka på namnet så kommer ni rätt! 

Ja, efter all denna mat var vi ganska mätta och väldigt belåtna. Ikväll blir det nog hederliga köttbullar med gräddsås och snabbinlagd gurka. Lingonsylt är ett måste!




//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.