måndag 22 oktober 2018

FRANSK HÖGREVSGRYTA MED SIDFLÄSK OCH RÖDVIN
Hittade detta inlägg som jag visst missat att dela med mig av till er. Lite synd att det dröjt för ni har genom det missat möjligheten att laga denna underbart goda höstgryta. Det är ju lite därför man kan längta till hösten, alltså grytorna som man lagar nu som man inte gjort sedan solen anlände i våras. Men nu när det är höst tar jag igen allt det där. Det blir rödvinssåser och köttgrytor så det står härliga till. 
Högrevsgryta 
800g högrev
400g rökt sidfläsk
3 palsternackor
1 rödlök
3 dl vatten
2 msk kalvfond
2 tsk soja
4 dl rödvin, med mycket smak
3 lagerblad
2 tsk torkad timjan
flingsalt & svartpeppar

mjöl till redning av sås.

Börja med att skära kött och fläsk i bitar, köttet i större bitar än fläsket. Skala och skär palsternacka i bitar och strimla löken. Fräs löken i smör och lägg i slökokaren tillsammans med palsternackan.  

Salta och peppra köttet och bryn det i smör tillsammans med sidfläsk. Lägg över i slökokaren. Vispa ur pannan med vin och häll i slökokaren. Tillsätt därefter vatten, fond, soja, lagerblad och timjan. Låt detta få puttra på i slökokaren på låg temperatur en hel dag. Ja, det tar ju sin tid. Jag ökade upp till hög vid ett tillfälle för att få igång det hela lite extra. 

När köttet är klart, dvs. mört, fiskas det och allt annat upp med hålslev. Red såsen med lite mjöl uppvispat i sås, har tyvärr inga mått på detta.  


//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.