onsdag 14 februari 2018

YTTERLIGARE ETT RECEPT PÅ FÄRSKA VÅRRULLAR

Jag har flera olika recept på färska vårrullar på bloggen. Blir att jag gör nytt nästan varje gång vi ska äta det. Använder man bara ingredienser med asiatisk touch, så blir det bra. Bara att hacka, fräsa på, smaka av och sedan rulla runt. Fantastiskt gott, men orden räcker knappt att beskriva storheten i färska vårrullar. Det är inte särskilt svårt, bara en del olika moment. Sök gärna på de andra recepten och hitta din favorit. 

Till vårrullarna serverade jag tre olika dippsåsen. Dippsåserna är en viktig del, utan dem blir det inte alls lika upphetsande. 
Färska vårrullar
500 g kycklingfärs
3 salladslökar
1 röd chili
2 msk finhackad ingefära
2 lime, saften
3 msk ljus soja
3 msk fisksås
200 g glasnudlar
2 krukor koriander, 1 i färsen och 1 i rullen
1 salladshuvud, isberg
3 morötter
rispapper


Börja med att koka nudlarna enligt anvisningar. Förbered sedan lök, chili & ingefära genom att finhacka detta. Fräs kycklingfärsen i olivolja och tillsätt sedan lök-, chili- och ingefärshack. Tillsätt limesaft, soja och fisksås. Vänd tillsist ner grovhackad koriander och klippta glasnudlar och vänd runt. 

Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten tills det blir mjukt och genomskinligt. Lägg på strimlad isbergssallad ovanpå och därefter strimlad morötter, färs och några korianderblad. Rulla rispappret till en vårrulle och lägg åt sidan. Upprepa tills all färs är slut. Servera vårrullarna ganska snart efter att du rullat klart alla. De kan förvaras täckt med en fuktig handduk i kylskåp i upp till två timmar.Vietnamesisk dippsås - Nuoc cham
1 röd chili 
1 skalad vitlöksklyfta 
2 msk ljust muscovadosocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft


Finhacka chili och vitlök och blanda med sockret. Häll på kokande vatten och rör runt tills sockret löst sig. Blanda i fisksås och limesaft. Smaka av.Dippsås
3 msk ljus soja
1 msk ljust muscovadosocker
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
chiliflakes

Blanda samman alla ingredienser och dippa på!

Het honung- & chilisås
1 1/2 dl honung
1 dl rödvinsvinäger
1/2 msk risvinäger
1 tsk flingsalt
1 röd chili
1 finhackad vitlökklyfta


Koka alla ingredienser till dippsåsen i ca. 10 minuter. Låt svalna (såsen kommer att tjockna lite när den kallnar). 


//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.