tisdag 13 februari 2018

KYCKLINGSOPPA MED BLOMKÅL, MORÖTTER OCH DURUMPASTAJag ska inte klaga mer på vädret, har liksom gjort det tillräckligt redan känner jag. Så idag går vi direkt på gårdagskvällens middag. Middagen igår var i och för sig påverkad av vädret som var, men nöjer mig där.

Den här soppan känns som en sån där soppa man ser på film. Ni vet en film där en sjuk person får en varm chicken soup av en nära vän eller kärlek. Nu var vi varken sjuka eller med i en film, men soppan var väldigt god ändå. 

Kycklingsoppa med blomkål, morötter och durumpasta
2 kycklingfiléer
2 salladslökar
1/2 blomkålshuvud
2 morötter 
2 tsk sambal oelek
1 dl vitt vin
2 grönsaksbuljongtärningar
1 l vatten
2 dl pasta
flingsalt & svartpeppar

Skär kycklingen i bitar och lägg åt sidan. 
Strimla löken, dela blomkålen i buketter (inte för små) samt skär skalade morötter i slantar. 

Fräs grönsakerna i olivolja och tillsätt efter nån minut sambal oelek och vin. Efter ytterligare några minuter hälls vatten i och buljongtärningarna smulas ner. 

Lägg därefter ner kycklingen. Låt soppan koka i ca. 5 minuter och tillsätt sedan pastan. Låt sedan soppan småputtra så länge som pastan ska koka. Är man osäker på om kycklingen är färdig kan det vara en bra idé att koka pastan för sig och att blanda ner den när man vet att kycklingen är klar. Låt då inte pastan koka helt färdig, utan låt den koka med i soppan i några minuter. Håll även koll på blomkålen och morötterna så att de inte kokar sönder. Smaka av soppan med salt, peppar och eventuellt lite sambal oelek. 

Pastan i soppan fanns med i senaste smakboxen med tema Knytis. Jag gillar verkligen det här med prenumerationslådor och framför allt om de innehåller mat och sötsaker...

Med min kod MALINS DINER får du just nu dubbel rabatt på första lådan, vid tecknande av en prenumeration. Ordinarie pris är 199 kr och värdet av lådorna brukar ligga runt 400kr. Jag brukar vara nöjd med det mesta i lådorna. Det som oftast förblir oanvänt är gryn och vissa drycker. Ludvig älskar att vara med och öppna lådan när den kommer. Han brukar också vara väldigt nöjd med den sötare delen av innehållet. 


//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.