tisdag 9 december 2014

KYCKLING MED KRÄMIG BALSAMICOSÅS


Många goda saker tillsammans kan inte bli annat än gott, det var ungefär så jag tänkte när jag tillagade detta igår. Om ni läser ingredienslistan så förstår ni vad jag menar. Hur dåligt kan det liksom bli med grädde, balsamvinäger och allt det andra tillsammans. Jag är en sucker för krämiga pastasåser, eller alla såser egentligen, så med både grädde och philadelphiost i såsen kände jag mig trygg. Betyder det att detta är sådan där comfort food då?

Kyckling med krämig balsamicosås
1 kg kycklingfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
150 g parmaskinka
200 g philadelphiaost
2 dl grädde
1 dl vatten
1 1/2 msk balsamvinäger
1 1/2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
flingsalt & svartpeppar

Finhacka löken och bryn den tillsammans med 3/4 av den strimlade skinka. Lägg åt sidan och bryn sedan den strimlade kycklingen. När den fått fin färg blandas den med skinkan och löken. Pressa ner vitlök och blanda ner mjukost, grädde, fond, soja och balsamvinäger. Låt allt småputtra i ca. 20 minuter. Tag av pastavattnet för att spä ut såsen om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar. Bryn den resterande skinkan knaprig, som sedan strös över kycklingen tillsammans med riven parmesanost. 

Lite al dente pasta av valfri sort är perfekt till detta. Glöm inte att strössla knaperstekt skinka och massa parmesanost på toppen innan servering. Hur gott som helst!




//Malin





6 kommentarer:

  1. Har du slutat med lchf eller känns det bara så? Jag gillar ju de krämiga pastasåserna, men inte ihop med pasta. Jag är ju som du vet inget stort fan av pasta iaf inte när det känns som man bara äter pasta, vilket jag lätt tycker att det blir.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, just nu är jag inne i en svacka, en rejäl sådan. Har som ambition att efter helgerna ta tag i allt igen. Känner mig allmänt uppblåst och trist, men ingen ork just nu. Ibland är det så och så får det vara.

      Kram kram

      Radera
  2. Krämigt, balsamvinäger och ost det låter som ljuv musik i våra öron, tryggt eller inte;)
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Mumsmums! Nu blir jag hungrig (trettio minuter till bambarasten). Kramar!!!

    SvaraRadera
  4. Helt klart comfort food! On another note, kära du, så kan jag knappt läsa din blogg via paddan längre, än mindre kommentera. Himla tråkigt eftersom det nästan är uteslutande där jag läser bloggar :(

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.