onsdag 10 september 2014

NÖTBOLLAR - ALTERNATIVA CHOKLADBOLLARPå kvällarna hinner klockan ofta bli närmare halv 10 innan jag kan slå mig ner i soffan en stund. Barnen har blivit så stora att de nu stannar uppe lite längre. Jag är en kvällsmänniska och detta har mina barn ärvt av mig. 

De kvällar jag placerar min storlek large-rumpa i soffan före kl 9, tar jag ofta en kopp te med mig. Kanske att jag ibland också unnar mig några rutor mörk choklad. Jag har dock haft lyxen att några dagar nu kunnat smaska på supergoda chokladbollar. Receptet kommer från jillsmat.se och innehåller inget vanligt blodsockerhöjande socker. Passar utmärkt för diabetiker och för er som äter enligt lchf. Kanske ni inte tål havregryn och då är detta ett recept även för er. Funkar så klart med vanligt socker också, om man föredrar det.

Nötbollar
100 g smör
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl valnötter
2 msk kallt starkt kaffe
2 msk kakao
1 dl valfri sötning (jag valde sukrin)
kokosflingor att rulla bollarna i

Mixa nötter och mandlar i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills allt blandats ordentligt. Forma till bollar och rulla i kokos. Ställ in i kylen.

Jag har några nötbollar i en ask i kylskåpet här hemma och några i kylskåpet på jobbet. Vilket gör att jag, när de andra fikar annat, också kan få något smarrigt. 

//Malin


3 kommentarer:

 1. Gott, gottigottgott! Vi (läs Håkan) har gjort två laddningar av 2 olika sorters bollar till kvällens lördagsgodis, perfekta att ha och mumsa till kaffet ju. Dina nyddebollar lägger vi i receptarkivet tills nästa helg, men tror du man kan ha i dadlar som sötning?

  Hoppas att allt är gött med dej, vännen,
  kramar till dej och fortsatt skön helg

  SvaraRadera
 2. Så gott dessa måste jag testa:)
  Om du vill testa andra bollar så har jag på bloggen chokladbollar med dadlar och limebollar
  Ha det gott

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.