måndag 8 september 2014

KRÄMIG MANDEL- OCH SPENATSMOOTHIE


I födelsedagspresent av Lars fick jag i år en råsaftcentrifug från Philips, en HR1871. Förra årets julklapp, men vi ligger lite efter. Blev tokglad och jag känner att juicer är min nya grej.

Fick också en hel sockerlåda fylld med massa frukt och grönsaker och en toppenbra juice- & smoothiebok. Boken heter Hälsokick och är skriven av Marita Karlsson. Boken innehåller massa goda recept och annat matnyttigt. Vi märkte dock snabbt att vi behövde något för alla mjuka frukter och grönsaker. Vi köpte därför till en mixer, också den en Philips. Den heter HR1372. 

Med hjälp av de här två tekniska apparaterna kommer vi inte vara sjuka alls i höst och vinter. Så mycket nyttigt som vi får i oss. Vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer spruta ur våra öron. 

Nu recept på en drink som verkligen var ruskigt god. Receptet kommer från boken Hälsokick och innehåller både frukt och grönt.

Krämig mandel- & spenatsmoothie 2 glas
2 mangofrukter
4 nävar färsk spenat
6 msk mandelsmör
5-7 dl cashewmjölk (mandelmjölk)

Mixa skalad mango och sköljd spenat tillsammans med mandelsmör och nötmjölk. Hur mycket nötmjölk du tar beror på hur tjock drink du vill ha. 

Toppa gärna drinken med lite kokosflakes och granola.Här en liten bildkavalkad på några av alla goda drinkar vi mixat ihop här hemma. 

I morgon bitti blir det nog något med avokado i morgondrinken. 


//Malin


3 kommentarer:

 1. Det är perfekt att mixa ned allt möjligt nyttigt i olika smoothies. Dessutom går det att få i barnen vissa grönsaker de annars inte äter. Det går att gömma mycket i bärsmaken.

  SvaraRadera
 2. Så gott med juice och smoothie. Smoothiereceptet låter extra yummy! Kram

  SvaraRadera
 3. Så inspirerande! här håller jag på med min vanliga morgonstandardsmoothie! Jordgubbar och havremjölk!

  Kram Jenny

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.