tisdag 29 oktober 2019

ASIATISK KÖTTFÄRSSÅS MED PANANG CURRY OCH KOKOSMJÖLK



Köttfärs, har jag bara köttfärs hemma så löser sig det mesta, eller i alla fall middagsångesten. Att jag i morse hade sinnesnärvaro att ta fram ett paket köttfärs ur frysen uppskattades av alla när maten stod framdukad på matbordet på utsatt tid. Blev också väldigt nöjd med med min version av köttfärssås. Visst är det gott med vanlig klassisk köttfärssås, men den här måste jag säga var en pigg uppstickare i köttfärsrättvärlden.


Asiatisk köttfärssås
500 g köttfärs
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
3-5 msk panang currypaste
3 dl hackad spetskål
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
1 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk flytande honung 


Fräs färsen i olivolja och tillsätt strimlad purjolök och hackad vitlök. Rör ner currypastan, börja med den mindre mängden och öka om det behövs. Currypastan är den som gör rätten spicy, så mängden beror på hur känslig man är. Blanda därefter ner hackad spetskål och strimlad paprika. 

Häll på kokosmjölk, fisksås, soja och honung. Låt nu det hela puttra ihop i ca. 15-20 minuter. Smaka av med fisksås och soja. 





ขอให้มื้อนี้เป็นมื้ออาหารที่อร่อยนะ!



//Malin









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.