söndag 12 maj 2019

LJUMMEN CAPRESEPIZZA PÅ SMÖRDEGSBOTTEN
Jag fick en idé och det visade sig vara en bra sådan. Den här pizzan skulle jag kunna välja att äta framför alla kebabpizzor i hela världen. En riktig trevlig förrätt eller försnacks till fördrinken. Dessutom är den inte speciellt krånglig att göra, vilket nästan är det viktigaste. 

Spenat- & valnötspeston kan bytas ut mot vanlig pesto, antingen köpt eller hemmagjord. På bloggen finns flera olika recept på pesto, HÄR hittas ett av dem. Kanske ska minska lite på mängden olja för just den här pizzan. 

Ljummen capresepizza
1 rulle smördeg
1 ask körsbärstomter
1/2 rödlök
2 msk olivolja
2 mozzarellabollar
färsk basilika
flingsalt & svartpeppar
Spenatpesto (spenat- & valnötspesto)

Börja med att förbereda tomaterna. Dela dem i halvor och lägg 2/3 av dem i ugnsform. Strimla löken och lägg hälften tillsammans med tomaterna. Ringla över lite olivolja, salt och svartpeppar. Baka i ugnen på 150grader i ca. 30 minuter. Tillsätt därefter de sista tomaterna och baka ytterligare 10 minuter. Tomaterna ska bli lite halvt bakade och halvt mosade. Är de inte det kan de behöva lite mer tid i ugnen. 

Obs, tiderna är cirkatider utifrån min ugn. Glömmer ofta av att hålla koll på tiderna... 
Höj ugnsvärmen till 225 grader. Rulla ut smördegen och vik sedan in kanterna. Använd gaffel för att göra mönster i kanterna och pricka bottnen. Ringla över lite olivolja. Baka i ugnen tills bottnen fått fin färg, ca. 5-10 minuter. 

Skiva mozzarellan och lägg den ovanpå den färdiggräddade smördegsbottnen. Fördela tomaterna och resterande lök ovanpå mozzarellan. Ställ tillbaka pizzan i ugnen i några minuter, bara tillräckligt länge att osten börjar att smälta något. Den ska inte få färg. Klicka ut pesto över pizzan och strö över lite färsk basilika. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt. 

Använd pizzaslicer och dela i bitar. Efter det är det bara att njuta! 

Lova att testa och tagga gärna @malinsdiner på sociala medier.


//Malin 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.