torsdag 25 april 2019

SPENAT- & VALNÖTSPESTO

Pesto, vilket underbart påfund det är! Jag verkligen älskar pesto, all sorts pesto. Kanske att vanlig pesto gjord på basilika och pinjenötter är den som de flesta tänker på när de hör ordet pesto. Jag hävdar dock å det bestämdaste att pesto gjord på valnötter och färsk spenat kan vara den absolut godaste peston. Det är faktiskt så att man inte heller behöver använda sig av parmesan, utan vilken annan smakrik ost kan användas. 



Peston är jättegod till nykokt pasta, så klart, men också en utmärkt sås till grillat. Ja, den är god till mycket. Den var även mycket god som tillbehör till en omelett med lax, spenat och sparris. 

Spenat & valnötspesto
1 dl valnötter
2 vitlöksklyftor
2 stora nävor färsk spenat
1 1/2 dl olivolja
3 dl riven parmesanost
flingsalt & svartpeppar

Rosta valnötterna i torr stekpanna. Mixa samman valnötter, pressad vitlök och spenat. Du kan behöva hjälpa till och röra runt lite.

Tillsätt olivolja lite i taget och mixa tills slät. Häll över i skål och vänd ner riven parmesanost. Smaka av med flingsalt & svartpeppar. 





Smaklig spis!


//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.