Peston är jättegod till nykokt pasta, så klart, men också en utmärkt sås till grillat. Ja, den är god till mycket. Den var även mycket god som tillbehör till en omelett med lax, spenat och sparris.
Spenat & valnötspesto
1 dl valnötter
2 vitlöksklyftor
2 stora nävor färsk spenat
1 1/2 dl olivolja
3 dl riven parmesanost
flingsalt & svartpeppar
Rosta valnötterna i torr stekpanna. Mixa samman valnötter, pressad vitlök och spenat. Du kan behöva hjälpa till och röra runt lite.
Tillsätt olivolja lite i taget och mixa tills slät. Häll över i skål och vänd ner riven parmesanost. Smaka av med flingsalt & svartpeppar.
Smaklig spis!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.