tisdag 26 februari 2019

ÖPPEN VEGETARISK OMELETT MED SPENAT, RUCCOLA, TOMATER OCH PARMESAN

Kanske att recept på omelett inte är något ni uppskattar här på bloggen, men man ska inte underskatta det enkla. Jag blev verkligen toknöjd med middagen och jag kan erkänna att jag tryckte i mig hela helt på egen hand. Var ganska så lätt också faktiskt. Tror att jag ska köra omelett lite oftare. Är ju väldigt snabblagat och dessutom lättlagat, med andra ord perfekt mat att göra på vardagskvällar efter både jobb och träning. Har ganska många omelettrecept här på bloggen. Jag tycker absolut att ni ska söka på just OMELETT i sökrutan. Omelett med spenat, ruccola, tomater & parmesan 
3 ägg
3 msk vatten
flingsalt 
svartpeppar
1 msk olja

5 nävar färsk spenat
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
15 st körsbärstomater
ruccola efter tycke och smak
2 dl riven parmesan

Vispa samman smeten och ställ åt sidan. Fräs hackad lök, spenat, halverade tomater och vitlök i olja. Spara 1/3 av tomaterna till serveringen. 

Häll på äggsmeten och sänk värmen. Fördela snabbt ut ingredienserna så att de ligger jämnt i smeten i pannan. Strö över hälften av osten och lägg på ett stort lock, för att lite snabbare "torka ut" ytan på omeletten. 

Strö vid servering över ruccola, halverade tomater och riven parmesan. Dra även över några varv med pepparkvarnen. 

Jag tycker att det är väldigt gott med lite crema di balsimico ringlat över omeletten. Gillar sötman den tillför till den salta osten, mmmm!Smaklig måltid!

//Malin


2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.