måndag 3 december 2018

KYCKLINGBIFFAR MED SOJA- & CHILIFRÄSTA GRÖNSAKER & KRÄMIG SOJASÅS


Efter adventsfika med släkten igår fanns det ingen ork att laga middag på kvällen. Inte för att släkten är särskilt jobbig, det var nog mer en ursäkt att få beställa pizza. Det händer inte ofta, men när det blir är det ju väldigt gott. Pizzerian i Glommen gör jättebra pizza, så nära och bra. Skönt att kunna gynna det lokala i byn. 

Ikväll var jag däremot mer taggad att ställa mig vid spisen igen. Resultatet blev riktigt bra och det delar jag nu med mig av till er. 

Kycklingbiffar ca.12st
800g kycklingfärs
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk fisksås
1 msk kycklingfond
1 msk ljus soja
1 ägg
1 tsk salt 
svartpeppar

Finhacka lök, vitlök och chili och blanda med färs. Tillsätt resterande ingredienser, blanda samman och forma biffar. Blöt händerna, så går det lättare. Stek biffarna i smör och olivolja. Innertemperatur ska vara 70 grader. 

Som tillbehör blev det jasminris, soja- & chilifrästa grönsaker och en krämig sojasås. Såsen är så lätt så lätt, men så god så god. Koriander är också gott, så det fick det också bli. 

Chili- & sojafrästa grönsaker
1/2 spetskål
2 morötter
100g sockerärtor
1/2 gul lök
1 msk ljus soja
1 tsk krossad chili & vitlök i olja (el. sambal oelek)
svartpeppar

Strimla kål och lök. Skala morötter och fortsätt sedan skala dem till långa tunna strimlor. Sockerärtorna skärs i två delar. Fräs alla grönsaker i olivolja. Tillsätt därefter soja och chilimix och fräs tills grönsakerna blivit mjuka. Peppra lätt och vips har ni ett tillbehör som är gott till det mesta!

Krämig sojasås
1 dl Hellmanns majonnäs 
1 dl créme fraiche
1 msk ljus soja

Vispa samman ingredienserna och såsen är klar. Jag sa ju att den var lätt att göra. 




Smaklig spis!

//Malin 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.