torsdag 29 november 2018

KRÄMIG PASTA MED VITT VIN & ROSTAS (OXFILÉ)Ikväll hade jag bokat in mig på danspass, men jag kan villigt erkänna att jag inte var sugen på att lämna huset i det ruskväder som vi har idag. Jag kände dock att jag inte ville boka av, för det är ju kul när jag väl kommer dit. Men jag behövde inte dra iväg i regnet, passet blev nämligen inställt. Sååå synd... Jag får skylla på träningen att det inte blivit så många inlägg på den senaste tiden. Träningen ligger ju nämligen alltid vid den tiden då vi brukar äta middag. Det är inget fel på smörgåskvällsmat, det är jag uppväxt på. 

En krämig pasta är alltid rätt, det hör man på just ordet krämig. Finns det något som är krämigt som inte är gott? Ja, kanske krämig levergryta förstås. Där spelar det ingen roll hur krämig den än är, lever är inte gott. 

Krämig pasta med vitt vin & rostas 4 pers
300g rostas eller oxfilé
1/2 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 msk kycklingfond (koncentrerad)
1/2 msk ljus soja
2 tsk dijonsenap
flingsalt & svartpeppar
500 g pennepasta
2 dl riven parmesanost

Strimla köttet och löken och bryn i smör. Tillsätt finhackad vitlök. När köttet har fått färg hälls vinet i. Låt småputtra några minuter och tillsätt sedan grädde, fond, soja och dijonsenap. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt det hela puttra på i ca. 5 minuter så att såsen hinner tjocka till sig lite. 

Koka pastan enligt förpackningen och när den är klar vänds den ner i pastasåsen. Vid servering toppas det hela med riven parmesanost.  


//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.