lördag 22 december 2018

KYCKLING MED DIJONSENAP OCH PERSILLIADE

Det är ju klart väldigt gott med kycklingfilé i en rejält krämig och smakrik sås. Det går hem nästan när som och till vem som helst. Det behövs inte så mycket för att få till god smak på såsen. Man kan tycka att det är lite för lätt matlagning när man använder grädde, men det blir ju bra så varför jobba emot det. Jag förespråkar lättlagad och god mat, som inte tar särskild lång tid att tillaga. Det gör ju att man får tid över till annat och det är väl inget negativt i dagens lätt stressande tillvaro. 




Kyckling med dijonsenap & persillade
1 kg kycklingfilé
1/2 gul lök
100g champinjoner
3 vitlöksklyftor 
2 msk persillade
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1/2 msk soja
1 msk honung
1 dl vatten
2 dl grädde

Salta och peppra kycklingen och bryn i smör. Strö över persillade och tillsätt skivade champinjoner och finhackad lök. Fräs vidare tills svampen fått lite färg. Tillsätt dijonsenap, fond, soja och honung och pressa i vitlöken. Häll därefter på vatten. Blanda runt och låt puttra i ca. 5 minuter. Häll på grädden och låt det hela småputtra tills kycklingen är klar. Strö över lite persillade vid serveringen. 

Jag serverade ugnsrostad delikatesspotatis till kycklingen. Jag valde ut de minsta potatisarna, som jag då slapp dela i hälften. Ringla över olivolja och klicka över två rejäla klickar smör. Salta och peppra potatisen och baka den därefter i ugnen på 220 grader tills den är knaprig utanpå och mjuk inuti. 





Smaklig måltid!


//Malin 




4 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.