torsdag 6 juli 2017

TIDERNAS BÄSTA HETA TOMATSÅS

Jag har nu kommit på (med lite inspiration) världens bästa tomatsås. Så lätt och så god och så användbar! Den kan ätas som den är till pasta, den kan blandas ner i köttfärssås för lite hetta, på pizza, till tacos eller till vad kattsingen som helst faktiskt. Inspirationen fick jag från Jessica Frej, som gjorde en liknande fast med soltorkade tomater i stället för grillade paprikor. Väldigt gott även med soltorkade tomater faktiskt, har testat. Så ni kan testa det också.

Såsen kan även blandas med créme fraiche för att få en lite mildare kall sås. 

Väldigt användbar och otroligt god sås

Het tomatsås
1 burk krossade tomater
3-4 grillade paprikor, eller liten burk soltorkade tomater
2-3 msk sambal oelek 
färska basilikablad
flingsalt & nymalen svartpeppar

Mixa samman allt och sedan är såsen klar att användas. 





I kväll blandade jag ner såsen i färdiga tortellinis och toppade med en massa godsaker. För att vara med exakt är det mozzarella, parmesan, basilika, tomater och prosciutto. 

Så som sagt, världen bästa sås! Även väldigt gott till grillat. Hur het såsen ska bli väljer ni själva med hjälp av mängden sambal oelek ni drar i. 



Lova att testa!


//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.