söndag 5 mars 2017

LYXIG KLADDKAKA MED HYVLAD NOUGAT OCH NOUGATSÅS


Mm, kakan var precis så god som den ser ut på bilden. Nougatsåsen hade jag kunnat ha med mig varje dag och trycka i mig när jag känner mig låg. Nog inget som är bra för mig, men nästan värt det. 

Nougatsåsen från Odense Marcipan var med i senaste Smakbox. Den och mycket annat gott. Ni vet väl att ni får 15% rabatt på er första låda om ni skriver koden MALINSDINER.  

Kladdkakan satt som en smäck till Andra chansen igår. Hade laddat med med choklad och annat gott, men efter desserten orkade vi konstigt nog inget mer...

Lyxig kladdkaka
3 ägg
2 dl socker
100g smör
75 g nougat
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Nougat till serveringen

Smält smöret och tillsätt nougaten. Rör tills nougaten smält.

Blanda övriga ingredienser och rör tillsist ner smörblandningen. 

Smöra och bröa 7 st mindre pajformar med löstagbar kant, eller en stor form. Häll i smeten och baka i ugnen på 175 grader i ca. 10 minuter för småformar och ca. 20 för en stor form. Håll dock koll på kakan hela tiden. Den ska vara fast i kanterna men fortfarande lös i mitten. Kakan stelnar något när det kallnar. 
Min gräddsifon är guld värd till sånt här. Eller guld värd alltid, punkt! Nougaten, även den från Odense Marcipan, hyvlade jag av med potatisskalare. Såsen ringlades sedan över hela ljuvligheten.
//Malin 

2 kommentarer:

  1. Pssst, om du händelsevis har kvar av såsen till jordgubbssäsongen är den underbar till jordgubbar och glass ��Hälsningar Hanna i Falköping

    SvaraRadera
  2. Hur stor tycker du en form ska vara isf för 7 små?

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.