söndag 29 januari 2017

KYCKLINGWOK MED ÄGGNUDLAR OCH YAKISOBASÅS




Har hittat snabbnudlar som funkar bra på jobbet när jag inte har sparat lunch från middagen kvällen innan. I den förpackningen nudlar ingår en liten påse yakisobasås, som ska hällas över nudlarna. Det var en ny bekantskap för mig, en mycket trevlig sådan. En väldigt god sås att använda till annat tänkte jag, till exempel nudelwok. Det visade sig ju stämma, för är just vad jag gjorde i kväll. 

Ella basunerade ut att hon minsann vill äta mer asiatisk mat! Hade hon fått välja hade hon ätit det varje dag. Hon hade alternerat sushi och thaimat och varit helt nöjd med det. Inte hade hon fått sjörbjugg heller, så det är väl bara för mig att sätta fart. Jag hade nog inte klagat heller, men Ludvig hade inte vuxit mycket. Han fick i kväll en Billys tacopizza. Ja, sorgligt men han blir så glad och jag har återigen "Världens bästa mamma-priset" inom räckhåll... 


Yakisobasås
4 msk Worcestershiresås
4 tsk ostronsås
4 tsk ketchup
2 tsk soya
2 tsk farinsocker

Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt i väntan på användning. 

Kycklingwok
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära (finhackad)
1/2 spetskål
1 morot
1 spetspaprika
100g böngroddar
1/2 purjolök
1 broccoli
3 kycklingfiléer
100g äggnudlar
2 krukor koriander (1 till servering och en i woken)
1 lime (saften)
flingsalt & svartpeppar

Börja med att förbereda grönsakerna. Finhacka chili, vitlök och ingefära. Strimla kålen och purjolök, skär paprika i bitar och moroten i stavar. Dela broccolin i små buketter. Skölj alla grönsakerna. Strimla nu även kycklingfiléerna. 

Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen. 

Fräs chili, vitlök och ingefära i rapsolja i en wokpanna eller stekpanna på hög värme och tillsätt sedan kycklingen. Salta och peppra lätt. När kycklingen är klar läggs denna undan i en skål. 

Häll i lite mer rapsolja i pannan och lägg i grönsakerna. Vänd runt grönsakerna hela tiden så de inte bränns. När dessa mjuknat något blandas kycklingen ner. Häll nu även över yakisobasåsen. 
Pressa i limesaft och tillsätt grovt hackad koriander. Vänd även ner nudlarna, som med fördel klipps i mindre bitar innan. Blanda samman allt. 

Strö över ytterligare koriander vid servering. Det går alltså två krukor koriander till maträtten. Men tycker man inte om det, så kan man så klart minska ner eller helt utesluta. 







Ha en skön söndagskväll i soffan!

//Malin







1 kommentar:

  1. Haha...Vad skönt att det finns fler som tillgodoser alla familjemedlemmars önskan. Ibland känns det som jag lagar 4 rätter. Gärna mer asiatisk här med. Om man inte blandar ihop allt funkar det oftast. Igår ville Oliver testa dumplings så det finns hopp. Tänkte testa sushi på Linnea snart��

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.