onsdag 18 januari 2017

HUEVOS RANCHEROS MED FÄRSK KORIANDER

Varför köra rätt när man kan köra fel? Skulle till doktorn med sonen idag och körde av vana till Halmstad. Det är ju nämligen där vi brukar träffa just den läkaren. Men se ni, de hade tänkt till och ändrat till Falkenberg, för att vi skulle slippa köra till Halmstad... Ja, det var alltså bara att vända och komma fram 40 minuter sent. Som tur var hade de tid för oss även då, men ska läsa kallelserna lite bättre till nästa gång. Ludvig fick nog plockat någon extra Pokémon, så inte helt i onödan ändå. 

Väl hemma igen med kurrande mage, och ganska mycket grönsaker i kylen, påbörjades middagen. Huevos rancheros med en hel kruka koriander. Nära att det inte blev några ägg i rätten, vilket hade varit galet då äggen ÄR rätten. Blippade nämligen äggen i butiken, men glömde lägga dem i plastpåsen. Hann slänga kvittot och lämna butiken innan jag kom på det. Började rota i papperskorgen, men gav upp och fick förklara mig i kassan. 

Vad tror ni, ska jag lägga mig tidigt idag?

Huevos rancheros
1/2 blomkålshuvud
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
150 g körsbärstomater
400 g krossade tomater (Mutti)
4 ägg
1 msk olivolja
chiliflakes (valfri mängd, men börja lite lätt)
flingsalt & svartpeppar
1 kruka koriander

Skiva upp grönsakerna och koka blomkålsbuketter i lättsaltat vatten i ca. 4 minuter. 
Fräs blomkål, vitlök, lök, paprika och tomater i olivolja. Salta och peppra lätt och strö över lite chiliflakes. Häll på tomatkrosset och blanda runt. Knäck ner äggen och sänk värmen. Låt puttra i några minuter innan röran täcks med lock. Låt sedan "baka" tills dessa att äggen är perfekta. Hacka koriander och strö över precis innan servering. Strö även över lite chiliflakes på äggen, både snyggt och gott. 

 //Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.