Så lyxigt med björnbär i frysen, tack igen mor och far! Några har hamnat i smoothies och andra i kakor. Har fler kvar dessutom, kan nog räcka en bra bit in på hösten. Har hört ryktas om att hösten kommer nu på måndag, men jag vägrar att tro på rykten. Tror det när jag ser det. Har dock köpt nya höstskor, som jag längtar efter att inviga.
Kakan blev verkligen tokgod! Mandelmassa är lite av en favorit och tillsammans med kardemumma och björnbär blev det succé! Vill man så kan man servera vaniljsås till kakan, men det är absolut inte nödvändigt.
Björnbärskaka med kardemumma och mandelmassecrumble
300 g smör
6 ägg
5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
6 dl mjöl
1 msk bakpulver
4 dl björnbär
Crumble
3 dl mandelmassa
3 dl havregryn
50 g smör
4 msk mjöl
4 msk rårörssocker
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och vispa ner blandningen i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och blanda väl.
Häll smeten i bakplåtsbeklädd ugnsplåt, 36x23cm. Strö över björnbär, färska eller frusna.
Crumble
Riv mandelmassan. Blanda ner havregryn, mjöl och socker. Nyp i smöret. Strö den färdiga crumblen över den ogräddade kakan.
Grädda i 200 grader i ca. 40 minuter. Kolla under tiden, tiderna skiljer sig från ugn till ugn.
//Malin
åh herrejösses vad gott.hade ja björnbär skulle ja baka dessa omedelbart.Ja så lite avis är :)
SvaraRaderaFinns att köpa. Hitta en nattöppen butik... ;-)
RaderaKram kram
OMG, en kaka helt i min smak :) Kram!
SvaraRaderaGahhhh vad gott gahhh trevlig helg fina Malin! kram Sofia
SvaraRadera