måndag 21 april 2014

CITRON- OCH HALLONMAZARINER



Vad väljer ni för kaka när ni går på café? Jag är en kanelbulleflicka eller en mazarinbrutta, tycker ju att mandelmassa är ganska så gott faktiskt. Jag har en son som gärna väljer biskvier eller macarons och en dotter som gärna kör på både stor smörgås och bakelse. Sist vi fikade på Stålboms ville Ludvig ha två macarons... 

På påskafton bjöd jag på mazariner i butiken, små söta mazariner. Köpte i höstas ett gäng bakformar på en Köp & Säljsida på Facebook. Snuskigt billigt dessutom, vilket kap! Det var blandade former på formarna, och några var små veckade mazarinformar. 

Dessa formar är perfekta att baka små mazariner i, fina mumsbitar och man kan då med gott samvete ta två eller fler.



Citron- & Hallonmazariner
3 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg

Fyllning:
250 g mandelmassa, riven
1/2 dl socker
125 g smör, rumsvarmt
2 st ägg
1 citron, skal och saft
hallon

Glasyr:
florsocker
hallon

Häll mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa, socker, citronskal och saft. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. 
Lägg ett hallon i varje mazarinform och fördela fyllningen ovanpå. Grädda i mitten av ugnen 16-20 min. Låt svalna. 

Blanda florsocker och mosade hallon till glasyren och bred ut över mazarinerna. Inga måttangivelser här utan testa dig fram till lagom konsistens. 








//Malin



2 kommentarer:

  1. På café väljer jag gärna kanelbulla, men mazariner är något jag också gillar massor. Här i Amsterdam ser man sällan kanelbullar eller mazariner på cafélistan, men jag får baka dem själv istället och det gillar jag ju :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Mmm...så goda de låter och ser ut! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.