lördag 14 juli 2012

SMÖRDEGSPIZZA MED FETAOST OCH SOLTORKADE TOMATER


Helt otippat blev det ju fint väder i dag, eller hade väderleksgubbarna spått det? 


Kräftfestivalen pågår för fullt och idag var det dags för Kräftloppet. Ella sprang juniorloppet på 2 km, heja henne! Sedan fanns även 5km och 1 mil. Jag var funktionär på både milloppet och juniorloppet. Vilket betydde att jag fick stå och visa vägen, inget ansträngande alls alltså. 


Duktiga Ella efter målgång 
Det är en härlig kväll på altanen i kväll. Här har vi full koll på många som går ner till festivalområdet. Vi hör dansbandet Kindbergs lite lagom lågt i bakgrunden. En riktig toppenkväll! Enda trista är alla fulla ungdomar och allt som det medför. Lars sitter just nu och hoppas på ösregn, så allt och alla spolas bort...


Innan maten cyklade vi ner till lilla stranden för skumparty. Ella och Ludvig tyckte det var hur kul som helst. Jag var lite sugen att dyka i, men hejdade mig...


Ibiza, eller var det kanske Glommen Beach

Efter skummet var det äntligen tid för grillning. Kycklingfilé med godaste glazen, sallad med jordgubbar och melon samt smördegspizza med fetaost och soltorkade tomater. 

Smördegspizza
1 rulle färdig smördeg
150 g philadelphiaost
1-2 vitlöksklyftor
1 dl hackad gräslök
150 g fetaost
8-10 soltorkade tomater
1 schalottenlök
svartpeppar

Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Vik upp en liten kant runt hela arket och skär dessutom löst precis innanför kanten. Inte helt igenom smördegen. 
Blanda samman philadelphiaosten med pressad vitlök och 3/4 av gräslöken. Bred blandningen över smördegen. Smula fetaosten ovanpå och fördela strimlade soltorkade tomater och lök på toppen. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Håll koll på ugnen så inte pizzan bränns. Strö över hackad gräslök innan servering.


Ha en fortsatt härlig helg kära vänner! 

12 kommentarer:

  1. Vilken duktig dotter du/ni har! Heja henne!

    Det är inte så "bara" att vara en bakare. Du bakar ju helt fantastiskt!!! Det finns andra som syltar och saftar. Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad gott det där lät!

    Vi hade också riktigt fint väder och varma temperaturer, men sen blev det total dunderåska...Vädret är mäktigt när det visar sig från sådana sidor!

    Klart du skulle skummat lite där...*hihi*..

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder Malin duktig löperska : ) och härligt med skumparty ; ) pizzan ser hur god ut som helst gahhh kram från Hjo Sofia

    SvaraRadera
  4. Duktig dotter minsann, jag är då imponerad!

    Klart du skulle ha skummat lite ;) Haha, Lars kommentar är klockren :)

    Vilken god pizza, låter riktigt mumsigt.

    SvaraRadera
  5. Pizzan ser så god ut! Hurra för din dotter! Kram

    SvaraRadera
  6. åh saknat verkligen smördeg,mm va ja vill ha.oj oj oj älskar verkligen skumparty.gick vi alltid på i magaluf.så himla roligt.

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga bilder på duktiga dottern och skumparty.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  8. Gud vad duktigt av henne att springa 2 km! Wow! Smördegspizza är ju syndigt gott och kombinationen feta/soltorkad tomat är min absoluta favorit, alla dagar i veckan. Vad sugen jag blev! <3

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.