måndag 4 juni 2012

PEPPRIG KYCKLING



Gårdagen avslutades med en timmes rask promenad med en vän, så underbart skönt att kunna vara ute klockan tio, och att det fortfarande är ljust. Sedan var det inte varmt, inte alls, men de ljumma sommarkvällarna kommer snart tillbaka. Det måste de!


I går kväll bjöds det på kycklinggryta i vårt hem. Smidigt med kyckling och lätt att variera. Jag använder lättprodukter i maten för tillfället, men vilken grädde som helst funkar finfint. Även creme fraiche är ett bra substitut. Lite tager vad man haver. 3 av 4 i familjen gillade maten, det är så bra som det kan tänkas bli. Lilleman fick en stekt korv...


Pepprig kyckling (5 ProPoints/port.)
4 kycklingfiléer
1 tsk smör
150 g champinjoner
1 gul lök
2 1/2 dl Milda Mat Extra (vilken grädde som helst funkar)
2 msk Lättkesella 0,1 % (kan uteslutas)
1 dl vatten
1 tsk pepparmix eller valfria mortlade pepparsorter
2 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
1 tsk soya


Skär kycklingen i strimlor och bryn i smör. Hacka löken och skär svampen i klyftor och tillsätt detta till pannan. Låt fräsa med en stund. Tillsätt grädde, vitlök, pepparmix, kycklingfond och soya. Låt småputtra några minuter. Servera med antingen ris eller pasta. Gott, lätt och smidigt!






Den här lilla raringen vann jag hos Made by Mary. Jaha, så det är väl bara att sätta igång att baka nu då. 500 frestelser tar ju sin lilla tid att gå igenom. Massa gott kan jag lova, tur att jag snart har sommarlov...

1 kommentar:

  1. Ja hit med sommarvärmen nu. Kvällspromenader är inte alls skönt i den här temperaturen, det känns som semptember redan:(

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.