måndag 4 juni 2012

BAKAD POTATIS MED KRÄFTRÖRAÅh, så god kvällmat vi åt idag, bakad potatis med kräftröra. Till dem som tror att viktväktarmat är trist, kan jag bara kort meddela att ni har fel. Jag var med i viktväktarna för flera flera år sedan, och då var det faktiskt ganska trist. Eller rättare sagt, jag gjorde det ganska trist. Då var jag ung och ingen vidare kock, vilket säkert var en bidragande faktor. Har alltså blivit en bättre kock, vilket känns bra. 

Vi äter massa god mat och jag lider inte det minsta, bara så ni vet alltså. Alla mina goda bakverk går till bättre behövande i min omgivning. En win win situation kan man kalla det. Dessutom har jag tappat cirka 5 kilo, lite mindre "muffin-top" runt midjan alltså.

Kräftröra 2port (5 ProPoints/port)
4 msk Crème fraiche lätt 15%   
1 dl Lättkesella 1%      
2 tsk lättmajonäs  
170 g Kräftstjärtar   
1 msk Stenbitsrom 
1/2 rödlök
1 msk dill
Salt & svartpeppar

Blanda creme fraiche, kesella och majonäs. Hacka lök och kräftstjärtar, och blanda ner i röran. Tillsätt stenbitsrom, finhackad dill och smaka av med salt och peppar. Servera detta med bakad potatis och en stor sallad. Toppa gärna med lite stenbitsrom, kräftstjärtar och en dillkvist.5 kommentarer:

 1. Grattis till viktminskningen, duktigt jobbat av dig! Kram

  SvaraRadera
 2. Kika här så får du nog svar på din fråga :-)
  http://www.bloggfamiljen.se/bakverkochfikastunder/2011/02/19/att-tacka-en-tarta/

  SvaraRadera
 3. Duktig du är, bravo!
  Bakad potatis är så gott, kram!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig, Viktväktarna behöver inte alls vara tråkigt. Med det nya pointsystemet verkar det dessutom mycket enklare. Bra jobbat!
  Bakad potatis var evigheter sedan vi åt. Har köpt hem stora potatisar vid flera tillfällen, men de har hela tiden hamnat i någon annan rätt. Men bakpotatis får det snart bli, det är perfekt sommarmat.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.