söndag 5 februari 2012

CHOKLADKAKA MED FLUFF MED SMAK AV KAFFE


En söndag utan bakning är ingen bra söndag, så är det bara. Det här fick bli dagens lilla goding. 


Jaha, vad tyckte ni om Melodifestivlen då? Lite skakigt kan jag tycka, bra att Loreen gick vidare. Hon var den klart bästa i alla fall. Sean Banan till Azerbaijan, kan det vara något? Ludvig vill nu ha skivan, så klart...


I dag på eftermiddagen drog vi bort till lekplatsen, där is spolats av entusiaster. Ludvig har vägrat ta på sig skridskor, sedan han för två sedan upptäckte att det inte var så lätt som han trott. Han har totalvägrat, fram tills idag. På isen i dag föll han gång på gång, men superlycklig. Han tyckte det var så kul och han tyckte själv han var proffs. Härligt att se hur han kämpade. Nu vill han dit igen redan i morgon. Ella, isprinsessan, har lärt sig knepen och drar runt på isen utan problem. Jag stod vid kanten och frös och längtade hem, eller kanske inte ändå. 


Chokladkaka med fluff med smak av kaffe
4 ägg
4 dl socker
4 1/2 dl mjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 g smält smör
1 1/2 mjölk eller grädde


Glasyr och garnering
100 g mjukt smör (viktigt att det är mjukt)
3-4 dl florsocker
2 msk kallt starkt kaffe
1 dl grädde
3 msk kakao
100 g philadelphiaost
Kokos till garnering


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vände sedan ner det försiktigt i äggblandningen. Smält smöret och blanda det med smöret. Sedan ner med det i smeten. Klä en liten plåt med bakplåtspapper, min var 26*36 cm. Grädda kakan i ca. 20-25 minuter. Känn efter med sticka om den är klar. 
Blanda det rumsvarma smöret med florsocker, börja med hälften och blanda ner resten i slutet, efter de övriga ingredienserna vispats i. Vispa tills det blir slätt. Blanda ner resten av ingredienserna och vispa tills allt är fluffigt och smaskigt! Vispa ner det sista florsockret om det behövs. 
Skär den nu avsvalnade kakan i bitar och klicka på fluffet, garnera med kokos. 


Nu har ni en fluffigt god kaka att smaska på!





14 kommentarer:

  1. Lite fluff på chokladkakan låter onekligen gött!

    SvaraRadera
  2. Herre min je! Jag lyckades komma in på kommentarsfältet! Brukar vanligtvis inte funka... Brukar få starta om datorn...

    Jo, men det här lät ju momschigt!

    Funderar på om jag ska centrera orden under varje bild ändå... Det blev inte så litet som jag trodde!

    Ny header på G!

    Pöss!

    SvaraRadera
  3. Mums för den fina chokladkakan du bakat och nej inte sean banan gahhhh men kidsen gillar det! kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Jo men den här headern blev bättre!

    Pöss!

    SvaraRadera
  5. Choklad är ju alltid gångbart i alla lägen :). Såg melodifestivalen och tyckte rätt låtar gick till finalen och resten kunde varit hemma ungefär. Fast bananen kommer man väl få höra på radion tills öronen trillar av ;).
    Kram Liselott

    SvaraRadera
  6. Mums vad gott =) Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

    SvaraRadera
  7. åh låter underbart,mums och alltid gott med fluff,men på kaka har man inte tidigare gjort,bara fyllt tårtor.

    SvaraRadera
  8. Chokladkaka med den kaffeglasyren låter jättegott :)

    SvaraRadera
  9. Gottgott! Om de skickar Sean banan till Azerbadjan kan man ju hoppas att det är en enkelbiljett... Kram!

    SvaraRadera
  10. Oj,oj, vad den var god! Tack snälla Malin. Jag tror att siste man slickade fatet. Du är bäst!

    Kramar

    SvaraRadera
  11. Ojojoj, och så skriver du och klagar på mig om att du blir chokladsugen! Det här är ju riktiga doningar det - jösses vad gott <3 <3

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.