När jag pluggade i Göteborg hände det då och då att jag smet in på Muffins mm och köpte mig en kardemumma-muffins med vaniljkräm. Deras mastiga muffins var som en hel lunch, underbart!
Jag älskar kardemumma i bakverk och här är mitt recept på kardemummamuffins med vaniljkräm.
Kardemummamuffins
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl mjölk
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda försiktigt ner dem i äggsmeten. Tillsätt tillsist mjölk och smält smör. Klicka i smeten i muffinsformar. Läs nu beskrivningen för vaniljkrämen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca. 2-14 minuter.
Vaniljkräm
2 äggulor
2 1/2 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker (om man vill ha extra mycket vaniljsmak)
Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Lyft från plattan och vispa eventuellt i vaniljsocker. Låt den sedan svalna.
Fyll muffinsformen 2/3 med smet och klicka sedan vaniljkrämen på toppen eller spritsa ner den i smeten.
Det doftar underbart i köket när man bakar med kardemumma. I Löve!
Ännu ett recept som låter fantastiskt gott! Du skämmer bort oss som följer dig ;)
SvaraRaderaUgnsvärme och tid?
SvaraRaderaOj då, skulle tro 200 grader i ca. 12-14 minuter. Bäst att känna efter med sticka.
Radera