söndag 27 juni 2021

RÄKPASTA MED VITLÖK, CHILI OCH TOMATERFår börja med att be om ursäkt för min frånvaro här på bloggen. Eller nej det gör jag i och för sig inte, men en liten ödmjuk blinkning och önskan att ni har tålamod med mig. En periodare i bloggande är bättre än periodare i bubbeldrickande... 

Hade i går vänner och tillika ölbryggerikompanjoner över på middag och styrelsemöte/planeringsmöte. Har faktiskt haft lite idétorka och inte varit på humör att laga mat sedan storfixandet inför dotterns student för ett par veckor sedan. Men i går kom inspirationen tillbaka och jag fick feeling! En härlig känsla. Kanske kortvarig, för i dag är den som bortblåst igen... 


Räkpasta

1 liten rödlök

1 röd chili

5 vitlöksklyftor

500g körsbärstomater

3 msk hackad persilja

4 msk olivolja

25g vitlökssmör

1 dl bubbel el. vitt vin

4-5 dl riven parmesan

2 mozzarellabollar

flingsalt

svartpeppar

chiliexplosion

ca. 2 dl pastavatten

500g skalade räkor

färsk basilika

1kg linguine


Börja med att koka pastan al dente, men häll inte av i durkslag. Så timea med pastasåsen. Kan passa att sätta igång pastavattnet samtidigt som du börjar hacka. 

Fräs finhackad rödlök, vitlök och chili i rikligt med olivolja och vitlökssmör/smör. Tillsätt halverade tomater och persilja och fräs vidare i ett par minuter. 

Tillsätt därefter bubbel och låt småputtra i ca. 5-8 minuter. Smaka av med med salt, peppar och chiliexplosion. 

Vänd efter det ner pastan och även lite pastavatten. Tillsätt finriven parmesan och en mozzarellaboll riven i bitar. Tillsätt ytterligare pastavatten för att binda samman allt. 

Till sist vänds skalade räkor ner i pastan. Häll upp på vackert fat och toppa med lite räkor, riven parmesan, riven mozzarella och toppa med basilikablad. Ringla gärna över lite basilikaolja eller olivolja och dra några drag med pepparkvarnen. 


Hoppas jag fått med allt. Skrev nämligen inte ner receptet medan jag lagade det, utan är en efterkonstruktion...
Ha en underbar sommar!!!


//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.