onsdag 3 mars 2021

TOMATSOPPA MED PASTA

På onsdagar slutar jag 15.00 och har därför tid att både baka och laga mat och det utan stress. Inte alltid jag är särskilt sugen på att laga mat efter jobb och träning, utan hade hellre serverat familjen smörgåsar. Men Ludvig önskar oftast något annat än smörgås, för det tycker han räcker att äta till frukost. Då är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i det. Inte för att jag alltid lagar mat från grunden. I går fick barnen till exempel mozzarellasticks och klyftpotatis. De var nöjda och glada!

Kvällens måltid gjorde hela familjen tummen upp för. En riktigt god och smakrik soppa som blev extra matig med pastan. Söker ni på tomatsoppa på bloggen så hittar några olika goda varianter där. Ett tips bara!




Tomatsoppa med pasta

1 kg tomater

1/2 rödlök

1/2 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

3 msk tomatpuré från Mutti

3 msk grönsaksfond

1 msk ljus soja

1/2 dl vitt vin el. matlagningsvin

1 liter vatten

2 msk torkade örter (timjan, basilika & oregano)

Flingsalt, svartpeppar & chiliexplosion (valfritt)

olivolja

4 dl valfri pasta, okokt


Dela tomaterna grovt, strimla löken och finhacka vitlöken och chilin. Fräs i olivolja och tillsätt tomatpuré. Blanda runt.




Tillsätt fond, soja och vin. Häll därefter på vatten. Låt småputtra i ca. 25 minuter. Smaka under tiden av med flingsalt, svartpeppar och lite chiliexplosion. 

Mixan soppan slät och tillsätt pastan. Låt soppan småputtra tills dess att pastan är färdig. 

Servera soppan med mozzarella och gärna hembakat bröd. Jag bakade tekakor på recept från min vän Helena med bloggen Bara en kaka till




Smaklig måltid!



//Malin








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.