tisdag 8 september 2020

SMÖRDEGSPIZZA MED PESTOKRÄM, AVOKADO & RÄKOR


Kvällens middag planerades under träningspasset i eftermiddags. Under armhävningar, sit-ups och rygglyft tog pizzan form, så funkar jag. Kanske är en överlevnadsstrategi...

Jag hade förberett med att plocka fram räkor från frysen lite tidigare, resten hade jag i kylskåpet. Smördeg på rulle är minsann en fantastisk liten uppfinning! Bara att rulla ut och toppa. Jag väljer oftast att kavla ut den lite.

Pizzan blev riktigt jädrans god! Jag hoppas att ni vågar testa.


Smördegspizza

1 rulle smördeg

2 dl créme fraiche

1 dl Philadelphiaost

2/3 dl pesto

2 dl riven ost

10 körsbärstomater

1/2 rödlök 

2st  avokado

500g räkor 

färsk basilika

citron

basilikaolja


Rulla ut smördegen och kavla ut den något. Använd lite mjöl så inte degen fastnar. 

Blanda samman créme fraiche, Philadelphiaost och pesto. Bred 3/4 av detta på smördegen. Ställ in i ugnen på 220 grader i ca. 10 minuter. 



Tag sedan ut och strö över riven ost, halverade tomater och strimlad lök. 

Baka vidare tills dess att osten smält och tomater och lök fått lite färg, ca. 15-20 minuter. 

Tag ut smördegen ur ugnen och toppa med skivad avokado, räkor, avokadokräm och strimlad färsk basilika. Ringla över lite basilikaolja eller fin olivolja. Lite citronklyftor piffar upp. Gott att pressa över pizzan. 




Vad tror ni, kan detta locka?


//Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.