söndag 9 september 2018

TOMATSOPPA PÅ UGNSBAKADE FÄRSKA TOMATER

Tomatsoppa is da shit! Det är verkligen hur lätt som helst att göra och fantastiskt gott. Jag har tidigare gjort på krossade tomater, vilket också är gott, men efter tomatsommaren vi haft i år är färska ett måste. Med pasta i soppan blir det lite matigare, men ogillar man av någon anledning pasta så kan man lätt avstå den. 




Tomatsoppa med pasta
1 kg tomater, blandade färger och former
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl timjanolja (el. olivolja)
färska örter
flingsalt & svartpeppar
1 msk persillade (el. örtkrydda)
6-8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl valfri pasta

färskost
färska örter


Dela tomater, lök och vitlök och lägg i ugnsform. Ringla över olja, repa i örter, krydda, salta och peppra. Ställ in i ugnen på 225grader i ca. 25-30 minuter. Tag ut och låt svalna något. 

Lös upp buljongtärningarna i hett vatten. Mixa tomaterna i mixer eller med stavmixer och häll på 3 dl av grönsaksbuljongen. Häll över i kastrull och tillsätt ytterligare lite buljong, inte allt. Lägg i pastan av låt soppan småputtra på låg värme tills dess att pastan är klar. Smaka av med salt & peppar och späd eventuellt med mer buljong, om soppan känns för tjock.

Mixa färskost med färska örter och servera till soppan. 









//Malin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.