torsdag 13 september 2018

SMÖRSTEKT GNOCCHI MED TOMATSÅSGnocchi är pasta gjord på potatis och den smakar väldigt bra tillsammans med tomatsås. Mer behöver man knappast veta om den lilla pastaknölen. Jag har gjort egen gnocchi en gång och då kände jag mig kusligt huslig. Det receptet hittar ni HÄR. Meeeen om ni inte riktigt mäktar med det, går det ju utmärkt att köpa färdig gnocchi i butik. Jag fick min i senaste Smakbox, och där fanns även de passerade tomaterna som jag använde till tomatsåsen. Tomaterna var en mix av egna och mors & fars och örterna plockade jag i trädgården. 

Smörstekt gnocchi med tomatsås
500g tomater
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
500g passerade tomater
1msk kycklingfond
1msk balsamvinäger
1 nypa socker
Flingsalt & svartpeppar
1st mozzarella
Finriven parmesanost
Färska örter

Fräs finhackad lök och vitlök i olja. Tillsätt tomaterna skurna i mindre bitar och låt fräsa en stund. Häll på passerade tomater, fond och balsamvinäger. Strö i socker och smaka av med flingsalt och svartpeppar. 

Koka gnocchin enligt instruktion på förpackningen och stek den sedan i smör. Blanda ner gnocchin i den färdiga tomatsåsen. Tillsätt hackade örter, mozzarella i bitar samt finriven parmesan. Blanda runt och servera därefter gnocchin med finriven parmesan på toppen.
//Malin
4 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.