torsdag 5 april 2018

PASTA MARINARA MED HJÄRTMUSSLOR & KUNGSRÄKORNär vi är på italiensk restaurang väljer jag nästan uteslutande Pasta Marinara. Älskar skaldjur och tillsammans med pasta blir det bara ännu bättre. Så tillsammans är det "a match made in heaven". Nu när jag blivit så grym på att göra egen pasta, så är det den pastan jag väljer. Har man inte riktigt vågat sig på "pastamaking", kan man köra köpepasta, men då gärna färsk pasta. 
Jag har delat Paolo Robertos pastarecept flera gånger, så nu länkar jag till ett tidigare inlägg. Har bara testat det här receptet, vilket fungerar så bra så ingen idé att prova annat. HÄR hittar ni receptet på pastadegen, och då samtidigt recept på smarriga pastakuddar med ricotta och gorgonzola. 
Pasta Marinara
12 kungsräkor (MSC-certifierade)
1 nät hjärtmusslor (vongole)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 dl vitt vin
350 ml passerade tomater
1 dl pastavatten
500g färsk pasta
flingsalt & svartpeppar
slätbladig persilja
olivolja

Börja med att förbereda musslorna, det tar lite tid. Musslorna ska nämligen läggas i välsaltat kallt vatten i två omgångar á 30 minuter för att musslorna ska spotta ut eventuell sand. När detta är gjort sorteras dåliga musslor bort. Detta moment tycker jag är lite knepigt. 

Söndriga musslor som uppenbart inte lever, ska kastas. Söndriga musslor som man ser lever, dvs deras "tunga" letar sig ut genom det trasiga skalet, kan behållas.

Räkornas bajssträng (kanske inte är det korrekta namnet, men ni fattar nog) ska tas bort. 

Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja. Tillsätt vitt vin, passerade tomater och lite vatten från pastakoket. Låt såsen småputtra på svag värme, i ca. 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Vänd därefter ner musslor och räkor och lägg på ett lock. Stäng av plattan, eftervärmen räcker för att göra musslor och räkor tillagade. Låt stå några minuter. Inte för länge, för man vill inte ha överkokta skaldjur. 

Vänd därefter försiktigt ner den färdigkokta pastan. Toppa med grovt hackad slät persilja och gärna lite nyriven parmesanost. 

Smaklig måltid!


//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.