tisdag 17 april 2018

ÅNGAD LAX MISOLAX MED SOJA & SRIRACHANUDLARDet är just nu lite dåligt med inlägg på bloggen och detta har en väldigt bra förklaring. Jag, Lars och Ludvig befinner oss nämligen i Göteborg. I torsdags donerade jag nämligen en njure till Ludvig. Det är nog många av er som följer mig även på Instagram och ni har ju full koll på våra dagar här. Dokumenterar allt på Instastories, för släkt och vänner att följa. Ja, och så för er följare som är intresserade. Allt har gått jättebra och vi har båda återhämtat oss bra. Det har gått högt över förväntan till och med. Visst var det några riktigt tuffa dagar för oss båda, men nu är dessa förbi.
Jag har tidigare skrivit om Ludvig på bloggen, HÄR hittar ni det. 

Jag saknar så att laga mat! Det blir ingen riktig ordning här. Vi delar ofta på Ludvigs rester, eller så äter vi smörgåsar. Trist är ordet, men så får det bli. Personalen här på avd 324 är så gulliga. Ludvig får välja sin mat och han kan välja i princip vad som. I dag har han ätit både tacos och hamburgare. Chokladmilkshake är en annan favorit. Ja, han är så bortskämd. 

Hittade några recept som jag ännu inte delat med mig av, så tänkte att dessa får det bli fram tills jag kan hem och laborera igen. 

Denna snabbmat åt jag en kväll när jag var ensam hemma. Ja, händer ju knappt aldrig, så då får man lyxa till det lite. 

Jamie Oliver introducerade misopastan för mig. Misopasta är en fermenterad sojaprodukt, alltså en jäst sojaprodukt. Genom Jamie Olivers recept fick jag upp ögonen för hur mycket man kan använda den till. Misons sälta och umami passar utmärkt till både fisk och kyckling. 

Det är så få ingredienser i den här rätten att det egentligen inte behövs någon ingredienslista. Jag skriver därför bara ner en beskrivning hur jag tillagade rätten.  

Jag täckte jag laxen med ett tunt lager vit misopasta och strödde över svarta sesamfrön. Laxen bakades i ugnen på 150 grader i ca. 25 minuter. Se till att inte låta laxen bli överkokt. Låt den hellre vara lite rå inne i mitten, mycket bättre än torr. 

Nudlarna kokade jag enligt förpackningen och vände dem därefter i ljus soja och lite sriracha-sås. Sedan bara att lägga upp och då gärna med lite färsk koriander. Allt blir bättre med lite koriander!


Ha det bra!


//Malin
2 kommentarer:

  1. Koriander är gott till allt. Typ. Nästan. Skönt att ni är på bättringsvägen - det är en tuff grej, att donera ett organ. Jag vet de som varit helt utslagna länge, både donator och mottagare. Stor kram till er båda.

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att allt har gått så bra!

    Men det här med lax alltså. JAG VET INTE.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.