torsdag 13 april 2017

UGNSROSTADE ROT- & GRÖNSAKER MED RUCCOLA OCH ÄDELOSTSå var det då dags igen, dags att återigen göra en rensning i kylskåpet. Kylen fylls ju snabbt på med diverse matvaror. Jag får väl också erkänna att jag misslyckats med mitt mål att göra veckomenyer. Klarade av att hålla det i tre veckor, sedan gick det utför. Tror nog att detta spelar in när det gäller det kvarvarande renset i kylen. 

Ugnsrostade rot- & grönsaker med ruccola och ädelost
5 delikatespotatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 broccoli
1 gul lök
1 vitlök
100g Kvibille ädelost
3 nävar ruccola
6 körsbärstomater
Vitlöksolja från Gunnarshög (el. olivolja)
flingsalt 

Skala och dela alla rotfrukter och grönsaker. Skala den hela vitlöken och skär av toppen. Lägg allt i ugnsform och ringla över vitlöksolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 25-30 minuter. 

När ca. 5 minuter återstår trycks vitlöksklyftorna ut, halverade tomater tillsätts och ädelosten smulas ovanpå. Ugnen kan även sättas på grillfunktionen. Osten ska smälta lite lätt och rotfrukter och grönsaker få ytterligare lite gyllene yta. 

Vänd därefter ner ruccola med rot- & grönsakerna och servera sedan till det ni önskar. Här blev det till en stekt korv med 99% kötthalt, men hade gärna ätit en bit grillat kött eller kyckling upptill i stället. 

//Malin
1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.