tisdag 31 januari 2017

KÖTTFÄRSWOK MED INGEFÄRA OCH RISNUDLAR

Obs, Srirachasås på toppen, inte ketchup...

Med rester i kylen från veckans första wok, som behövdes förbrukas, kändes en andra wok lämpligt. Grönsakerna är alltså detsamma som då, men med lite nya smaksättningar och köttfärs i stället för kyckling. Väldigt gott och blir "a heck of a lunchbox" för mig i morgon. Förmiddagar med vetskapen att en god lunchlåda väntar, har en tendens att bli lite bättre. Kanske lite extra långa, men känsla att veta att det ligger något gott i kylen ett par meter bort är härlig. Kanske nu som några av er tänker tanken att jag är besatt, besatt av mat, och ni har rätt... 

Köttfärswok med ingefära och risnudlar
500g nötfärs
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk finhackad färsk ingefära
1/2 spetskål
1 broccoli
1 spetspaprika
100g böngroddar
2 morötter
1/2 purjolök
2 msk sweetchilisauce (Dreamsauce)
1 msk Srirachasås
100g risnudlar
flingsalt & svartpeppar
4 msk rapsolja (att steka i)

Bryn färsen i olja och tillsätt soja, när den är brynt. Salta och peppra lätt. Ställ åt sidan. Finhacka vitlök, ingefära och röd chili och lägg i liten skål.

Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj därefter i kallt vatten och klipp i mindre bitar med hjälp av sax. Lägg åt sidan.

Förbered därefter alla grönsaker genom att strimla kål, dela broccoli i små buketter, skala och slanta morötterna, skär paprikan i bitar och strimla purjolöken. Skölj allt noga tillsammans med böngroddar. 
Häll rapsolja i wokpanna och häll i chili/vitlök/ingefära. Rör runt lite och tillsätt därefter alla grönsaker. Fortsätt att vända runt grönsakerna tills dess att de börjar mjukna något. Tillsätt då köttfärsen, nudlar, chilisåsen och srirachasåsen. Blanda samman och smaka av med salt, peppar, soja och chilisås. 

Jag använde en chilisås jag säljer i min butik Annies Stuga. Såsen är mindre söt, och har härligt chilihetta. Perfekt till wok, som sås eller att pensla på kyckling. 
//Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.