söndag 4 december 2016

SMAKRIK KYCKLINGGRYTA MED MANGO CHUTNEYSå var det visst redan andra advent och endast 20 dagar kvar till julafton. Jag gillar december, eller jag älskar december. December hade gärna kunnat vara några dagar längre, för visst är väl tiden innan julafton den absolut bästa. 

Den här söndagen har varit allt annat än lugn. Efter en bra dag i stugan var det dags för avslutning på dotterns gymnastik. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande. Sedan direkt hem för att hämta upp sonen och skjuts till vinterns första inomhusfotbollsträning. 

Som tur är så är inte alla söndagar så här. Föredrar lugna söndagskvällar egentligen, men barnens aktiviteter är ju så klart viktiga. Skönt att de rör på sig, det blir annars mycket datortid och Ipadtid. 

Under tiden Ludvig var på träning lagades maten, och efter hämtningen åt vi då äntligen. Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Har även en matlåda till morgondagens lunch. lycka!


Mango chutney-kyckling
600 g kycklingfilé
1/2 purjolök
1/2 chili
1 msk kinesisk soja
4-5 msk mango chutney
1 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor (kan uteslutas)
flingsalt & svartpeppar

Strimla kycklingen, salta och peppra och bryn sedan i smör. Tillsätt finhackad chili och purjolök och fräs i några minuter. Blanda ner soja, chutney, fond och vitlöksklyftor och tillsätt sedan vatten, grädde och philadelphiaost. Låt grytan småputtra i ca. 20 minuter tills kycklingen är klar och såsen tjocknat lite. Smaka av med salt och peppar.

Mangochutney och purjolök fick toppa maträtten


Ha en skön vecka!


//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.