måndag 5 september 2016

SMAKRIK ASIATISK WOK MED VITKÅL OCH KYCKLINGFÄRS


Ella har deklarerat att hon bara ska laga asiatisk mat när hon blir stor. Ska bli spännande att se om hon håller detta. Hon säger att det i alla fall aldrig kommer att serveras kokt potatis hemma hos henne. Fast jag håller med henne gällande asiatisk mat. Det är fasligt gott ändå. 

I denna wok har jag hoppat över nudlar, vitkålen fungerar minst lika bra. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök. Asiatisk wok
800 g kycklingfärs
1 vitkålshuvud
4 salladslökar
3 vitlöksklyftor
4 msk finhackad färsk ingefära
1 röd chili
4 tsk sambal oelek
2 msk fisksås
2 msk ljus sojasås
2 msk oystersås
1 1/2 lime, saften
1 kruka färsk koriander

Börja med att förbereda allt som ska vara med i woken. Strimla vitkål, salladslök, finhacka chili, ingefära och skär vitlöken tunt. 


Bryn kycklingfärsen i omgångar i wokpanna. Lägg över i bunke och fräs därefter vitkålen, även den i omgångar. Fräs den tills den mjuknat lite, och lägg sedan i bunke. Fräs lök, chili, ingefära och vitlök i olja och blanda i kycklingfärsen. Blanda runt och tillsätt fisksås, sambal oelek, oystersås och soja. Pressa i limesaft och vänd i vitkålen. Smaka nu av och bestäm om det behövs mer av någon av ingredienserna. 

Toppa till sist woken med massor av härlig koriander. 


Känns väldigt bra att en smarrig lunchlåda väntar mig i morgon. //Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.