Jag gillar Instagram, både att lägga ut bilder och att skrolla runt bland allt som finns där. För det finns en hel del trevligt, och massa skit också så klart som på andra sociala medier. Men om man gillar att titta på matbilder så har man hittat rätt.
Jag följer en man som heter Fredrik Rosell, som arbetar som kock på en förskola i Stockholm. När jag ser allt gott han lagar till barnen, önskar jag att jag vore ett barn på just den förskolan. Han lägger även ut recept som kanske inte passar sig för småbarn, som receptet på den här Sangrian. Ja, han har nämligen även en blogg, Frallans matblogg, full av en massa gottiga recept.
Jag blev i fredags kväll ruskigt sugen på Sangria. Tänkte att det kunde vara bra att låta smaklökarna vänja sig vid smaken av Sangria nu inför min stundande semester på Mallorca...
Sangria
6 dl spanskt rött vin
2 cl cognac
2 stora kanelstänger
2 kryddnejlikor
1 stjärnanis
2 msk socker
1 apelsin i skivor
1 citron i skivor
ca 1 liter 7-up
Gör så här:
Skiva frukten och lägg i en kanna. Lägg sedan i kryddor och socker.
Häll på cognac och rött vin och rör till sockret lösts upp.
Täck kannan med plastfolie och ställ in i kylen i ca 5 timmar. Sangrian blir bättre om den får stå lite.
Vid servering blir det gott med lite nyskivad citron och apelsin och kanske lite färsk ananas och jordgubbar.
Sila ner angrian i ett fint glas och häll sedan på läsken. Hur mycket är en smaksak, men jag tog cirka 50/50. I med massa is och sedan är det bara att njuta. Sangrian smakar som den brukar göra i Spanien, riktigt riktigt god!
Nos vemos después de las vacaciones!
//Malin
Älskar också Sangria Vart på Mallis ska du, åker i september till Alcudia,vuxenhotell med takterrass med jacuzzi. Trevlig midsommar och skål
SvaraRaderaHoppla, sangria gillas skarpt! Instagram gillas också, det är bara så synd att det tagit bort så mycket från just matbloggarna och aktiviteten på dom (vi är inte bättre själv - tyvärr), vi saknar lite hur det var innan Instagram... men men, inspiration hittar man ju och Fredrik är en fin källa till sådant! Inte visste vi att han hade en blogg, där ska vi genast kika in!
SvaraRaderaKram på dej, finaste Malin!
Slurp, så gott! Och jag hoppas att du i detta nu har en alldeles alldeles underbar semester!
SvaraRaderaKram Jenny