lördag 10 januari 2015

RÖD CURRYKYCKLING I SLOWCOOKER



Tjoho, nu är jag igång med slökokaren. Känns bra att den inte bara blir stående där i hörnet i köket. Vi har faktiskt väldigt många elektriska prylar framme och om det tycker jag väl så där. Har dock ingen plats i skåpen för dem heller, så de får helt enkelt stå där de står. 

Det jag har framme är min fina fina äppelgröna Kitchenaid. Åh, så vacker! Dock krånglar den med mig så den åker tillbaka till butiken på lördag. Får väl se vilken färg som kan tänkas finnas då. Hoppas verkligen att det finns grön att tillgå. 

Jag har sedan en råsaftcentrifug, en Philips HR1871, som jag fick när jag fyllde år i augusti. Gillar den också, även om den inte används varje dag. I morse gjorde jag färskpressad äppeljuice. Det slår alla juicer från butik. 

Ja, så en liten vattenkokare så klart. Jag dricker inte kaffe så te är mer min "cup of tea". Lars ha dricker kaffe så därför har vi en Moccamaster. Just nu även en Nescafé DulceGusto. Bra när Lars bara vill ha en kopp. 

Jag får inte heller glömma vår Sodastream som står där i ett hörn. Den är nästan min favorit faktiskt. Så gott med kallt bubbelvatten till maten. 

Ja, det var väl det hela. Alla dessa apparater står alltså framme i köket. Skulle behöva bygga ut med andra ord. 

Men nu tillbaka till kycklingen. Det blev en thaiinspirerad gryta som vi åt tillsammans med bönpasta från Risenta. Ett jättebra alternativ om man inte tår gluten eller om man vill dra ner på kolhydrater. Smakade verkligen pasta, hur konstigt som helst.


Röd Currykyckling
1 kg kycklingfilé
500 ml creamy kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 gul lök i klyftor
3 vitlöksklyftor, pressade
3 tsk röd currypasta
2 tsk sambal oelek
2-3 msk fisksås
1/2 tsk ingefära, pulver
1/2 tsk malen koriander
2 röda minichili, hackad
2 gröna minichili, hackad

Dela kycklingen i bitar och lägg ner i grytan. Pressa ner vitlök och blanda i hackad chili, kryddor och lök i klyftor. Blanda samman kokosmjölk, krossade tomater, currypasta, fisksås och häll i grytan. Sätt slökokaren på hög värme och låt den göra sitt jobb under 5-6 timmar. 



Ha en underbar lördag!

I eftermiddag blir det semlor..



//Malin









2 kommentarer:

  1. Så gott det låter med currykyckling! Funderar också på att införskaffa mig sådan manick! :)
    Ha en toppen helg!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. En sån vagnpark med köksmaskiner skulle jag också vilja ha. Men tyvärr ingen plats. Varken i skåp eller på bänk.Dessutom gammalt kök och inte så många uttag.Bara kaffebryggare som står framme och en sodastreamer som vi sällan använder. Skulle tänka mig en slowcocker och en råsaftsentifug men får bli när vi "får " ett större kök någon gång. Tills dess får jag koka på "vanligt" sätt.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.