lördag 18 oktober 2014

CHOKLADMOUSSE


I går var det ingen vanlig dag, för i går var det Larsans födelsedag HURRA HURRA HURRA! Japp, så var det alltså och kvällen firades i lugnets tecken med enbart lilla familjen. Pizza och rödtjut till varmrätt och senare chokladmousse framför Idol. En riktigt skön kväll som slutade med ett sovande barn på golvet framför tvn och två snarkande föräldrar i soffan. Det äldsta barnet satt försjunken i paddan på sitt rum. En bra fredag med andra ord. 

Chokladmousse
100 g mörk choklad 70 % (använde Lindt´s Mild 70%)
2 äggulor
1/2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
3 dl grädde

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något. 
Vispa grädden lätt och rör ner äggulor och vaniljpulver. 
Börja med att blanda ner ca. 1 dl av grädden i chokladen och vänd runt med slickepott, fortsätt med 1 dl till. Därefter kan chokladblandningen vändas ner i grädden, fortfarande försiktigt med slickepott. Vänd runt tills allt blandats. Spritsa upp i fina glas och ställ kallt för att stelna, detta tar i ungefär 4 timmar. 

Jag serverade hallon och vispad grädde till moussen. Använde frusna hallon som jag först värmde jag upp, för att sedan låta svalna innan servering. 

Hur gott som helst och superenkelt! Dessutom med ingredienser man ofta har hemma ändå. Moussen kan smaksättas med annat också, kanske lite kaffe eller kanske lite lakritspulver. Eller varför inte lite likör av något slag, Bailey´s blir säkert inte äckligt. Tar ni vätska så gäller 3 cl för att få bra konsistens.

Receptet hittade jag på 56kilo.se



Här har ni förresten Lars, födelsedagsbarnet aka sambo, porträtterad av min fantastiska kollega Margareta. Hon är en sådan varm och underbar människa. Alla arbetslag borde ha en egen Maggan, men ta inte vår bara. 

Margareta är en fantastisk konstnär och har en hemsida där ni kan se fler av hennes alster, och då inte karikatyrer utan fina akvareller. Här hittar ni hennes sida. 




Ha en fortsatt skön lördag!


//Malin




5 kommentarer:

  1. Moussen lät mycket god och grattis till L! Kram

    SvaraRadera
  2. Åh vilken bra födelsedags-efterrätt! Grattis Lars och vilket härligt porträtt!

    SvaraRadera
  3. Jisses så likt din Lars det är, så bra din Maggan tecknar!
    Chokladmoussen gillar vi, den med, och skvätter gärna en stänkare i den:)
    Kram på dej och ha en fin vecka

    SvaraRadera
  4. Åh va gott och stort grattis i efterskott.
    Gu va fint porträtt de blev, älskar personliga presenter.Han måste ha blivit jätteglad

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.